Velika utakmica

Dalić objavio popis za Slovačku i Gruziju

Zbog žutih kartona na popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena, standardnog stoperskog para "vatrenih", a na popisu reprezentativaca ponovno se našao stoper Marseillea
Sport / Nogomet | 28. 10. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis s 24 igrača za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije.

Zbog žutih kartona na popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena, standardnog stoperskog para "vatrenih", a na popisu reprezentativaca ponovno se našao stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car, koji nije pozivan za ovojesenske reprezentativne akcije zbog nikad razjašnjenog otkazivanja nastupa za mladu reprezentaciju na Europskom prvenstvu, koje je održano ovog lipnja u Italiji i San Marinu.

Hrvatsku reprezentaciju 16. studenoga u Rijeci (20.45 sati) čeka susret protiv Slovačke, posljednji u kvalifikacijama za EURO 2020. i "vatrenima" treba barem bod kako bi osigurali plasman na jedanaesto veliko natjecanje u povijesti.
Hrvatska je u rujnu slavila u Slovačkoj s 4-0, a posljednju utakmicu u kvalifikacijama dočekuje kao prvoplasirana momčad u skupini.

"Čeka nas velika utakmica u Rijeci i potpuno vjerujem ovim igračima da će na pravi način odgovoriti takvom izazovu. Neće nas zavarati utakmica u Trnavi, Slovaci su jako dobra momčad i mogu biti itekako opasan protivnik. No, Hrvatska ima veću kvalitetu, ima iskustvo i ogromnu ambiciju da još jednom razveseli narod kao u Rusiji. Uz potporu punog stadiona ne sumnjam u pozitivan i uspješan završetak kvalifikacija", poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Tri dana nakon kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom, reprezentacija Hrvatske će 19. studenoga u prijateljskom susretu u Puli ugostiti reprezentaciju Gruzije, piše Hina.

Na popisu igrača su i četiri pretpoziva, veznjacima Marku Rogu (Cagliari) i Filipu Bradariću (Hajduk), te braničima Marinu Leovcu (Dinamo) i Josipu Juranoviću (Hajduk). Njih će izbornik aktivirati ako se za to ukaže potreba.


VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Villa), Simon Sluga (Luton Town)

BRANIČI: Tin Jedvaj (Augsburg), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (FC Kopenhagen), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perić (Dinamo)

VEZNI IGRAČI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (AC Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo)

Kopirati
Drag cursor here to close