Vatreni briljiraju u Rusiji

Dalić: Nitko nije očekivao tri pobjede

Hrvatska je zaključila skupinu s tri pobjede i gol razlikom 7-1, a sada u osmini finala slijedi Danska.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2018. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nitko nije očekivao tri pobjede, ali mi smo uspjeli osvojiti svih devet bodova, a sada slijedi Danska i bit će to utakmica istine," naglasio je izbornik Zlatko Dalić nakon što je hrvatska reprezentacija u Rostovu na Donu pobijedila Island 2-1 i okončala natjecanje u skupini s tri pobjede.

Dalić je istaknuo kako je njegova momčad ostvarila ono po što je došla u Rostov, a to je pobjeda.

"Napravili smo po što smo došli, a to je pobjeda. Island je pokazao ono što ih uvijek krasi, svaka ima čast na disciplini i karakteru," istaknuo je Dalić.

Poručio je kako Hrvatska protiv Islanda nije kalkulirala, ali je u prvom poluvremenu imala dosta problema u našoj igri.

"Išli smo na pobjedu, ali u prvom poluvremenu nismo bili dobri u svim segmentima. Imali smo posjed lopte, ali nije bilo pravih dodavanja u dubinu. U nastavku je bilo bolje. Islanđani su nas mučili u prekidima, i svaka im čast".

Hrvatska je zaključila skupinu s tri pobjede i gol razlikom 7-1, a sada u osmini finala slijedi Danska.

"Naravno da sam zadovoljan. No, plasman u osminu finala nije naš krajnji domet. U nedjelju nas čeka Danska, to je naš dan istine. U toj utakmici moramo pokazati našu najbolju igru na ovom prvenstvu".

Žali što smo nismo prošli kroz skupinu bez primljenog gola.

"Smeta me, mogli smo dobiti gol i u nekim drugim situacijama, spasio nas je vratar Kalinić.. Nismo igrali kao u prve dvije utakmice, to je činjenica, ali smo ipak pobijedili."

Osvrnuo se i na našeg idućeg suparnika, Dansku.

"Danska igra slično kao Island, disciplinirana je i karakterna momčad, a imaju i odličnog Eriksena. Mi smo danas pobijedili, nije bilo idealno, nismo bili baš uredni, neke stvari su bile lošije nego u prve dvije utakmice," kazao je dodavši: "Moramo poštovati sve protivnike, ali nikome nećemo priznati da je bolji od nas. Ako ćemo misliti da je netko bolji, nećemo ništa napraviti. Tko god nam bio protivnik, mi ćemo se postaviti tako da možemo pobijediti."

Komentirao je i pisanje pojedinih medija kako je Modrić morao igrati zbog raznih pritisaka.

"Znate da kod mene nema pritiska, uvijek igra onaj koga ja stavim, a ne tko nazove. Odlučili smo se da Luka igra jer ostali igrači su sigurniji u sebe kad je on na terenu. To je bio jedini razlog," kazao je poručivši na kraju: "Ponosan sam da je Hrvatska igrala sa svim igračima, mislim da je to fantastično", zaključio je izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close