Bez dlake na jeziku

Dalić: Nekako bih najradije izbjegao Španjolsku

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u srijedu je u Rovinju održao press-konferenciju. Osvrnuo se igrače, moguće protivnike, uspone i padove, kritiku javnosti...
Sport / Nogomet | 23. 06. 2021. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatko Dalić

Nakon što se sinoć u Glasgowu Hrvatska pobjedom protiv Škotske plasirala u osminu finala Europskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić u srijedu je u Rovinju održao press-konferenciju.

Hrvatska još uvijek ne zna protivnika s kojim će u ponedjeljak od 18 sati u Kopehagenu igrati za četvrtfinale, a on će biti poznat večeras nakon što završe utakmice u skupini E koje se igraju od 18 sati.

Otkrio je izbornik kako se pobjeda i malo proslavila.

"Noć je bila slična kao ona u Rusiji. Došli smo u hotel u 5, 6 ujutro. Malo smo proslavili, ali sada se okrećemo novoj utakmici. Napunili smo se samopouzdanjem i sigurnosti", rekao je Dalić pa otkrio želje za osminu finala.

"Nekako bih najradije izbjegao Španjolsku. Oni su imali puno šansi i protiv Šveđana i Poljaka. Ali nemamo pravo birati".

Na pitanje ima li Hrvatska napokon prvu postavu, kazao je kako tu često okolnosti diktiraju igru.

"Jeste li znali u Rusiji ekipu? Svatko od vas je znao koja ekipa je igrala u Rusiji, ovog puta se tražimo još uvijek. Nisam osoba koja voli puno kemijati ali morali smo tako. Nisam pobornik miksanja, mijenjanja ekipe nego pobornik naći najbolje. Uvijek je nešto bilo, uvijek je bila viša sila i sad će biti viša sila".

"Ostvarili smo prvi cilj koji je bio pred nama, a sad idemo dalje. Idemo utakmicu po utakmicu. Naša ambicija nije gotova, to je doći što više, a utakmica sa Škotima je dalča za pravo da vjerujemo i možemo. Dečki su pokazali da znaju i mogu i htio bih zaista pohvaliti sve igrače, posebno svoj stožer koji mi puno pomaže. Ja nikad nisam izgubio vjeru da možemo proći", kazao je Dalić o budućim ambicijama reprezentacije koju vodi.

Pojasnio je i kako je Juranović dobio priliku ispred Vrsaljka.

"Vrsaljko je naš standardni desni branič i mi smo procijenili da bi nova utakmica bila preveliko opterećenje za njega, nakon što je odigrao prethodno dvije utakmice. Procijenili smo da je Juranović svježili i da može zaustaviti Robertsona na toj strani".”

Dakako, osvrnuo se na ključne igrače protiv Škota.

"Vlašić je napravio kaos na desnoj strani škotske obrane i time smo pogodili. Nikola je ulazio u prostor, međuprostor i stvarao suparniku probleme. Ovoga je puta Nikola bio potpuno zdrav i spreman".

"Inače ne izdvajam pojedince, a li sada moram napraviti izniku. Ivan Perišić od prvog dana daje maksimum i moram ga istaknuti", naglasio je.

Tema večeri i dana svakako je Luka Modrić.

"Njemu je reprezentacija nešto najsvetije, razumijem njegovo veselje, fantastičan je gol dao, potrošio se i nagradilo ga je. Njegova proslava govori koliko nam ovo znači".

Što se tiče kritika na račun Hrvatske, Dalić tu nema iluzija.

“Ja se ne obračunavam s bilom kim, ja samo hoću da se reprezentaciju podržava. Ne možemo govoriti o nečemu lošemu, a još smo živi. Nemam ništa protiv kritika, ali me smeta izostanak podrške jer Hrvatska to zaslužuje za sve što je napravila u posljednjih 25 godina. Sam prvi kažem da nešto ne valja i nije dobro, ali ne volim nedobronamjerne kritike. Nema ovdje raskola nikakvog, ali ima nezadovoljnih, to da. i to je s pravom. Igrač koji nije sretan kada ne igra, to nije dobro. Svaki dan razgovaramo, družimo se i to je dobro. Ne mogu napraviti da 26 igrača budu sretni. Jako mi je teško trojicu poslati na tribinu, ali to moram. Jako mi je žao bilo poslati Bradarića na tribinu, kao i Škorića i Oršića. Lako je pametovati stavi ovoga ili onoga, iza Oršića je sjajna sezona u Dinamu, ali tu je Perišić".

Istaknuo je hrvatski izbornik kako je najveća snaga Hrvatske širina.

"Mislim da Hrvatska ima jako dobru klupu i izbor igrača, možda kakav dugo nismo imali. Na klupi su nam igrači koji mogu unijeti živost i energiju. Od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete, Barišića…".

U Kopenhagenu izbornik Vatrenih očekuje veliku podršku navijača.

"Svi znate koliko nam navijači znače. Prošli smo tri najteže utakmice uz malo navijača, velika zahvala onima koji su došli. Očekujem da će velik broj naših doći u Kopenhagen".

Kopirati
Drag cursor here to close