Euro 2020

Dalić najavio promjene u sastavu Vatrenih protiv Walesa

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 igra protiv Walesa, a posljednju presicu uoči utakmice održao je izbornik Zlatko Dalić.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2019. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nismo još sve složili, ali svjesni smo da moramo nekoga odmoriti. Bili smo u maksimalnom naporu u Splitu i moramo voditi računa da se ne ponovi ono od zadnji put", rekao je Dalić.

Ističe kako je svjestan važnosti ove utakmice za obje ekipe.

"Naš veliki respekt za Wales jer smo u Osijeku imali puno problema i teško smo dobili tu utakmicu. Svjesni smo da im igra jedino pobjeda da bi ostali u borbi za prvo i drugo mjesto. Momčad koja ima Balea u ekipi je momčad za respekt, ali nije on sam. Imat ćemo problema s mladim brzim igračima kao što je James".

A onda je otkrio plan igre za večeras.

"Nema potrebe da mi išta srljamo sutra. Nemamo s te strane pritisak. Ali opet, ne znamo igrati bunker. Imamo kvalitetne igrače i ne mogu to tražiti od njih. Zato ćemo morati biti strpljivi i sutra će biti jako važna obrana. Ako odigramo obranu jako dobro imat ćemo šanse prema naprijed. Ne možemo očekivati da ćemo na njihovom punom stadionu imati potpunu dominaciju. Oni su protivnik koji izaziva respekt i moramo biti dobri u fazi obrane ako želimo pobijediti", rekao je izbornik.

Za kraj Dalić je rekao kako Hrvatska ima dvije velike prilike za EURO.

"Vjerujem da ćemo se uspjeti odmoriti i napraviti analizu protivnika. Bilo bi olakšanje za nas da u nedjelju to riješimo, ali nećemo si stvarati pritisak. Imamo dvije meč lopte, ovo je već prva i što je najvažnije treba uzeti prvu i riješiti pitanje kvalifikacija. Da nemamo briga. To bi za nas bilo zgodno, ali ne pita se samo nas. I Wales je tu i njima je ovo meč lopta", zaključio je hrvatski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close