Kvalifikacije za Euro

Dalić: Morat ćemo mijenjati stil igre

Prva dva ispita 'Vatreni' će imati ovoga tjedan. U četvrtak će u Zagrebu dočekati Azerbajdžan kojeg je vodi Nikola Jurčević, a potom u nedjelju gostuju u Mađarskoj.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2019. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sjajnog nastupa na svjetskom prvenstvu u Rusiji i osvojenog drugog mjesta, hrvatska nogometna reprezentacija se nalazi pred novim izazovom, kvalifikacijama za Europskog prvenstvo 2020.

Hrvatska će vizu za EURO koji će se održati iduće godine u 12 zemalja i 12 gradova tražiti u skupini E zajedno s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

"U kvalifikacijama nam nikada nije bilo lako, a čak pet puta smo igrali dodatne kvalifikacije. Nadam se kako će ovoga puta biti bez stresa," kazao je izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić.

Prva dva ispita 'Vatreni' će imati ovoga tjedan. U četvrtak će u Zagrebu dočekati Azerbajdžan kojeg je vodi Nikola Jurčević, a potom u nedjelju gostuju u Mađarskoj.

"Očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice, a prvi protivnik je Azerbajdžan. Nije to ekipa koju treba zanemariti i podcijeniti, trebamo biti oprezni. Imaju konstantu, dobro se poznaju, a Jurčević je pozvao pet-šest novih igrača koji do sada nisu bili u fokusu. Imaju dva brzanca naprijed i opasnog brazilskog veznjaka Almeidu," kazao je Dalić.

Hrvatski strateg je najavio kako je 'Vatreni' u kvalifikacijama za EP promijeniti način igre.

"U kvalifikacijama nećemo igrati protiv Argentine, Engleske, Francuske. Više nećemo igrati na kontre i polukontre što smo igrali sjajno. Sada se situacija okreće. Morat ćemo igrati kroz posjed lopte. To će biti najveća promjena. Sada će nas drugi čekati na kontre i polukontre," otkrio je Dalić, te nastavio: "Naš posjed lopte mora biti stpljiv. Tika-taka polaako ispada iz igre, ali mi ćemo morati tako igrati."

Dalić je početkom ožujka objavio popis kandidata za obje utakmice, te uputio četiri predpoziva. Zbog problema s ozljedama dvojica igrača s liste za pričuve su priključena prvom sastavu, a to su napadač Dinama Bruno Petković, te branič Nordsjaellanda Karlo Bartolec.Petković je uskočio nakon teške ozljede Marka Pjace, dok je Bartolec pozvan jer Tin Jedvaj ima problema s mišićem, javlja Hina.

"Petković je tip igrača kojeg nemamo u kadru, on je dobar u kaznenom prostoru, dobar u skoku, zna zadržati loptu. Protiv zatvorenih obrana nam je potreban takav igrač. On je u kombinaciji za sastav," istaknuo je Dalić dodavši: "Jedvaj ima problema s mišićem i vjerojatno neće biti spreman. Zato sam zvao Bartoleca," kazao je.

Hrvatska će danas imat regeneracijski trening koji će biti otvoren za navijače, a do prve utakmice odradit će tek dva prava treninga.

"Nemamo previše vremena, tek dva treninga. Vidjet ćemo kakvo je stanje ostalih igrača. Neki imaju manji problema, no vidjet ćemo kada dođu. Ne želim razmišljati negativno, moramo se okrenuti igračima koje imamo."

Dalić je ipak priznao kako ga najviše muči obrana. Iz momčadi koja je nastupila u finalu SP-a protiv Francuske, trenutačo je u stroju samo Domagoj Vida.

"Najveći broblem je faza obrane, to je teško uskladiti jer dečki nisu dugo igrali zajedno."

Osvrnuo se i na pitanje prvog vratara budući da Lovre Kalinić u zadnje vrijeme ne brani u Aston Villi, dok je Domagoj Livaković u odličnoj formi.

"Iskreno, volim standardnost, pogotovo kada su u pitanju vratari. Međutim, Kalinić nije branio pet utakmica, a Livaković je u formi. Vidjet ćemo nakon treninga i nakon razgovora s trenerom vratara Mrmićem. Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moramo vidjeti."

Raduje ga odlična forma Andreja Kramarića koji je ove sezone zabio već 18 golova u dresu Hoffenheima.

"Kramarić konstantno zabija i to me veseli. On je u najboljoj formi od svih naših igrača prema naprijed."

Dalić je pozvao navijače da napune stadion Maksimir kako bi se nastavila sinergija i sjajno ozračje koje je stvoreno za vrijeme ruske avanture.

"Nakon reprezentacije uživali smo i u europskjim utakmicama Dinama. Utakmica s Azerbajdžanom je lijepa prilika da se to zajedništvo i sinergija nastave," kazao je Dalić.

Do sada je za utakmicu u pretprodaji po povoljnijim cijenama prodano oko 12.500 ulaznica, no ulaznice će se i dalje moći kuputi na internetu i naa stadionu, ali po punoj cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close