Vrhunska utakmica

Dalić: Igračima sam vratio veselje!

"Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko godina. Zaslužena pobjeda. Čekat će nas pakao u Ateni, bit će jako teško. Moramo u Ateni odigrati isto kao i danas, jako ozbiljno i čvrsto", rekao je Ivan Rakitić.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2017. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, nakon uvjerljivog 4:1 trijumfa nad Grčkom izjavio je:

"Sjajna utakmica, hvala mojim igračima, hvala navijačima koji su bili 12 igrač. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme, ne smijemo se opustiti pred uzvrat".

"Igrači zaslužuju ispunjen Maksimir, zaslužuju takvu podršku, cijela Hrvatska je bila iza nas. Znam da smo skloni euforiji, ali nikad nema mjesta niti euforiji niti tragediji".

"Ovo su vrhunski igrači, njima ne treba puno, igraju u vrhunskim klubovima. Treba im samo malo razgovora, promjene pozicije, podrške i potpore. Trebalo im je vratit veselje i samopouzdanje".

"Otvorio sam bokove Striniću i Vrsaljku, Kramarić i Perišić ušli su u sredinu."

"Luku treba osloboditi defenzivne zadaće, osloboditi mu kreaciju, otkad gledam nogomet vidim ga na toj poziciji".

"Mandžukić je htio igrati i mi smo htjeli da igra, ali vjerojatno bi brzo izašao pa bi time izgubili i Marija na duže vrijeme i jednu zamjenu", kazao je izbornik 'Vatrenih' Dalić za Goal.com.

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu. Šteta zbog tog gola koji smo primili iz njihovog prvog udarca. No tek smo pola posla napravili, sad se treba dobro odmoriti i tamo opet odigrati veliku utakmicu. Mogli smo zabiti još poneki gol, ali nećemo se buniti na 4:1. Imali smo dosta šansi, to je dobar znak, ali nema euforije, čeka nas još teških 90 minuta tamo. Moramo odigrati na istom nivou da odemo u Rusiju. Grci su jaki u prekidu, iz prvog su nam zabili. Poslije smo se ipak dobro branili. U svakom slučaju, 4:1 je jako dobar rezultat, ali zna biti varljiv, rekao je Luka Modrić za HRT nakon utakmice.

"Gol u gostima puno vrijedi, ali mi ne smijemo ovo propustiti, bila bi stvarno tragedija da ovo propustimo, ne misliti da se tamo idemo braniti, nego odigrati kao da igramo u Zagrebu, odigrati kao večeras ovdje i kao utakmicu u Ukrajini", zaključio je Modrić.

"Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko godina. Zaslužena pobjeda. Čekat će nas pakao u Ateni, bit će jako teško. Igrao sam Ligu prvaka s Olympiacosom i jako je neugodno. Moramo u Ateni odigrati isto kao i danas, jako ozbiljno i čvrsto", rekao je Ivan Rakitić.

"Kad se dobro postavimo i dogovorimo i dođemo s nabojem igrati i biti dio ove reprezntacije je užitak i čast. Borimo se svi jedni za druge i mislim da zaslužujemo biti svio svjetskog prvenstva. Zahvaljujem svima, nije jednostavno napuniti Maksimir s 30.000 ljudi. Nadam se da će i u budućnosti biti tako, puno je ljepše i bude i puno lakše", zaključio je.

"Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko godina. Zaslužena pobjeda. Čekat će nas pakao u Ateni, bit će jako teško. Moramo u Ateni odigrati isto kao i danas, jako ozbiljno i čvrsto", rekao je Ivan Rakitić nakon utakmice s Grčkom.

Kopirati
Drag cursor here to close