Kvalifikacije

Dalić i Modrić: Utakmica u Zagrebu je prvo poluvrijeme s Grčkom

Ponosni smo i veseli da će biti pun Maksimir. To nam znači puno, ta podrška navijača koje će biti. Trebat će nam dvanaesti igrač, trebat će nam publika, rekao je izbornik Dalić
Sport / Nogomet | 08. 11. 2017. u 21:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić uoči sutrašnje utakmice sa Grčkom poručuju kako im je najvažnije strpljenje, ali i podrška publike na Maksimiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbornik Zlatko Dalić je kazao kako je sutrašnja utakmica zapravo samo prvo poluvrijeme i kako reprezentaciju čeka druga utakmica nakon tri dana. Kazao je kako ne zna hoće li Mario Mandžukić sutra zaigrati zbog ozljede ili ne.

"Mi moramo biti pametni sutra, igrati strpljivo i kroz to tražiti šansu. Trebamo igrati preko bokova i ne smijemo pasti pod pritisak ili euforiju", kazao je Dalić.

Dalić je poručio kako se ne zamara lošom statistikom koja pokazuje da je Hrvatska od šest utakmica s Grcima pobijedila samo jedanput i to prije dvadesetak godina.

Pročitajte još

"Ne želim se zamarati time tko fali, koga nema. Mi imamo dovoljan broj igrača koji su dobri, koji su kvalitetni", rekao je Dalić.

"Ponosni smo i veseli da će biti pun Maksimir. To nam znači puno, ta podrška navijača koje će biti. Trebat će nam dvanaesti igrač, trebat će nam publika", rekao je izbornik.

Moramo pokazati kvalitetu koju ovi dečki imaju, to je najvažnije, poručio je Dalić.

"Očekuje nas tvrda, teška, borbena utakmica. Po meni je najbitnije da budemo mirni, da ne srljamo, da budemo strpljivi kao što smo bili na primjer u Ukrajini, jer ćemo mi naše šanse stvoriti i bitno je da u tim šansama budemo koncentrirani", rekao je Modrić.

Hrvatski kapetan je kazao kako ne bi posebno izdvajao ili isticao ni jednog od grčkih reprezentativaca, ali je dodao kako su Grci kompaktna momčad s puno igrača u velikim i dobrim europskim klubovima, što je pokazatelj njihove kvalitete, rekao je.

Bilo bi idealno kada ne bi primili gol, rekao je Modrić i poručio kako se nada da će Hrvatska u Grčku otići s pobjedom. U svakom slučaju, Modrić ne očekuje velik broj golova sutra u Zagrebu. Istaknuo je kako utakmica sutra neće odlučiti, jer se igra i ona u Grčkoj.

"Trebamo biti strpljivi, igrati brzo i raditi višak jedan na jedan koliko god se može, ali s brzim protokom lopte je najbolje parirati takvim protivnicima. Sve to ćemo morati imati ako sutra želimo dobar rezultat", kazao je Modrić.

Na pitanje kako se nosi s pritiskom koji je posebno usmjeren na njega, Modrić je kazao kako je to sastavni dio nogometa i kako ga nikakvi udarci ili provokacije ne smiju izbaciti iz takta.

"Imat ćemo veliku podršku s tribina i sigurno da je to dodatni motiv za nas", ocijenio je Modrić i dodao kako igrači jedva čekaju sutra izići pred pun Maksimir.

Atmosferu u svlačionici među igračima okarakterizirao odličnom kao i inače.

Za sutrašnju utakmicu je prodano preko 28.000 ulaznica, a kapacitet je 32.400

Hrvatska sutra u 20.45 sati na stadionu Maksimir protiv Grčke igra utakmicu dodatnih kvalifikacija za plasman na SP u nogometu 2018. u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close