Siguran u uspjeh

Dalić: Hrvatska može ostvariti veliki uspjeh i na EURO 2020

U turskom gradu Antaliji je održan 39. simpozij Asocijacije europskih nogometnih trenera (AFCEA), u okviru kojeg je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić proglašen "trenerom godine u Europi".
Sport / Nogomet | 10. 11. 2018. u 15:16 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić proglašen je trenerom godine u Europi od strane Asocijacije europskih nogometnih trenera (AFCEA) na skupu u Antaliji. Dalić je tijekom obraćanja istaknuo kako uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ne pripada njemu, već njegovim nogometašima, javlja agencija Anadolija.

U turskom gradu Antaliji je održan 39. simpozij Asocijacije europskih nogometnih trenera (AFCEA), u okviru kojeg je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić proglašen "trenerom godine u Europi".

U Antaliji je također održan i panel na temu "Rusija 2018 - Hrvatski model uspjeha". Govoreći na spomenutom panelu, Dalić je istaknuo kako je Hrvatska prva balkanska reprezentacija koja se popela na treće mjesto FIFA-in ljestvice.

"Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, bilo je treće mjesto na SP u 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan za trenera reprezentacije, zapitao sam se 'zašto ne uspijevamo u tome?' i krenuo sam u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh", poručio je Dalić.

Dodao je kako je to bio povijesni uspjeh za njegovu zemlju, te kako je tijekom mjesec dana, koliko je trajalo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Hrvatska bila najsretnija zemlja na svijetu.

"Zapravo, to nije bio moj, već uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam uradio jeste da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i to na kraju implementirao", poručio je Dalić.

Pohvale Luki Modriću

Dalić je iznio pohvale na račun kapetana "vatrenih" Luke Modrića, koji je proglašen najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru Svjetske nogometne federacije (FIFA), ali i Europi u organizaciji Europske nogometne asocijacije (UEFA)

"Vrlo je bitno to što smo u timu imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i mnogo mi je pomogao", istaknuo je Dalić.

 "Možemo ostvariti veliki uspjeh i na EURO-u"

Izbornik Dalić dodaje kako je odlučio ostati na čelu reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva, naglasivši kako nije želio napustiti tako veliki tim.

"Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Europskom prvenstvu. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali to možemo", rekao je Dalić.

Potom je nagradu za "Trenera godine u Europi" Daliću uručio predsjednik AEFCA-e Walter Gagg.

Kopirati
Drag cursor here to close