Moramo se prilagoditi

Dalić: Bio je to šok za sve nas, Perišić je za ovo živio

Dalić je otkrio kako je razgovarao s Perišićem nakon što je saszano da mora u samoizolaciju zbog pozitivnog nalaza.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2021. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to šok za sve nas, ali to je život. Moramo se prilagoditi, moramo sutra igrati i za Ivana, komentirao je Perišićev pozitivan nalaz na koronavirus, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare u Kopenhagenu uoči sutrašnjeg ogleda osmine finala protiv Španjolske.

Dalić je otkrio kako je razgovarao s Perišićem nakon što je saszano da mora u samoizolaciju zbog pozitivnog nalaza.

"Teško mu je i žao mu je. Za ovo je živio, bio je u sjajnoj formi. Bio je to šok za sve nas, ostali smo bez najboljeg igrača iz grupne faze natjecanja, ali to je život. Moramo se prilagoditi, moramo sutra igrati i za njega," istaknuo je izbornik svjetskih doprvaka.

Dodao je kako za Perišićevo mjesto konkuriraju Brekalo, Rebić i Oršić.

"Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti za igrača kojem je to prirodna pozicija, nećemo tu nešto izmišljati. Neće biti lako, Perišića nije lako nadomjestiti, ali koga god odaberemo, dat će sve od sebe."

Na pitanje tko najbolje reagira na treninzima? Brekalo, Oršić ili Rebić Dalić je diplomatski odgovorio.

"Svi su oni odlični. Nije niti meni lako izabrati, ali naći ćemo rješenje koje će, nadam se biti najbolje."

Dalić ima problema i u zadnjem redu nakon što je Dejan Lovren otpao zbog žutih kartona. Njegovo mjesto će po svemu sudeći zauzeti Duje Ćaleta-Car.

"Ne možemo puno mijenjati, idemo s istom opcijom koja je bila i prije."

Dalić je komentirao i pisanje španjolskih medija kroz koje se provlači dojam kako će "Furija" lako preskočiti "Vatrene".

"Ne obaziremo se hoće li nas podcijeniti ili neće. Mi sve respektiramo. Španjolska je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija na svijetu, međutim i oni znajui da im neće biti lako. Moramo se suprostaviti na svoj način, bit ćemo maksimalno motivirani, želimo proći među osam," kazao je izbornik.

Dalić je istaknuo kako Španjolci vole posjed i kroz njega stvaraju prilike.

"Oni vole posjed lopte i kroz njega stvaraju prilike. Puno rotiraju u vezi i u napadu. U sve tri utakmice u skupini su imali veliki posjed lopte. Druga njihova kvaliteta je visoki presing. Čim izgube loptu, odmah idu u osvajanje. Mi moramo prepoznati tu situaciju. Opasni su i u početnim minutama susreta, imaju puno brzih i mladih igrača. Međutim vjerujem u naše igrače, šanse sa nam podjednake."

Nakon utakmica u Londonu i Glasgowu koje su protekle bez prave navijačke podrške s tribina, Dalića raduje činjenica što će Parken stadionu biti možda i 5.000 hrvatskih navijača.

"Puno je ljepše kada su naši navijači na tribini, za razliku od prve tri utakmice. Mi ćemo sve učiniti da ih ne razočaramo."

Otkrio je kako ne razmišlja o "dupliranju bekova".

"Ne razmišljam o toj opciji, jer bi to značilo da bi se više branili. Mi moramo naći svoje prilike, treba nam više ofanzive."

Još jednom je naglasio kako je Perišićev pozitivan nalaz bio šok za sve u taboru nacionalne vrste.

"Bio je to šok za sve nas, ali mi pod tim pritiskom živimo već mjesec dana. Što se dogodi, dogodit će se. Mi sve radimo da do toga ne bude više," zaključio je, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close