živi svoj san

Da se pitalo roditelja bio bi imam, no danas je važan kotačić u Liverpoolu

Sport / Nogomet | 13. 12. 2016. u 16:28 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senegalac Sadio Mane danas je vrlo važna karika u Kloppovom Liverpoolu, no da je životne karte odigrao malo drukčije, danas mu 'You'll never walk alone' ne bi ništa značilo...

Obitelj je uvijek u pravu? Ne nužno. U slučaju Manea - to gotovo sigurno bio nije slučaj. Stvar je perspektive, ali Senegalac danas vjerojatno svaki dan zahvaljuje ujaku koji je odabrao drukčiji put, drukčiji od onoga na koji su ga roditelji željeli usmjeriti. 

Strogo religiozna obitelj željela je da Mane karijeru gradi u džamiji, da postane imam, no ujak ga je iz rodnog Sedihoua odveo na probu u 800 kilometara udaljeni Dakar i njegova nogomenta priča se zakotrljala. 

"Došli smo na probu i treneri su nas dijelili u grupe. Smiješno mi je jer se sjećam izraza lica čovjeka koji me gledao kao da sam zalutao“, izjavio je Mane u razgovoru za Goal.com. 

"Kada mi je prišao, upitao me jesam li zaista došao na probu u raspalim, starim tenisicama i običnim hlačama? Odgovorio sam mu kako je to najbolje što imam i kako samo želim igrati. Kada sam izašao na teren, izraz lica je odmah prešao u iznenađujući.“

U nogometnoj akademiji Generation Foot, koja je izbacila imena poput Sakhoa i Cissea, živio je s udomiteljima sve do velikog transfera u Europu - najprije je obukao dres Metza, a onda i Salzburga.

Juergen Klopp, koji je tada vodio Borussiju, htio ga je u svojoj momčadi i došlo je do pregovora....

"Bio sam tako uzbuđen, nisam mogao vjerovati. Stalno sam gledao Borussiju i nemoguća mi je bila pomisao da me on želi upoznati i kako misli da ja mogu pomoći Borussiji da bude bolja“, prisjetio se Mane. 

Taj se transfer nije dogodio, za 15 milijuna eura završio je u Southamptonu, no bio je toliko dobar da je njegov sljedeći transfer popratila duplo veća cifra..., i da, sudbina ga je ipak spojila sa Kloppom, u Liverpoolu. 

"Jako mnogo ljudi s kojima sam odrastao, a koji su bili jako talentirani nogometaši nikada nisu dobili prigodu postati profesionalci. Ja saznao da je teško doći do te razine, ali sada sam tu i živim svoj san“, zaključio je Mane. 

Ujak je ipak bio u pravu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close