I Niko ima srce

Čudo neviđeno: Kovač dao igračima slobodan dan uoči susreta sa Zvezdom!

Bio je to potpuno neočekivan i neobičan potez Kovača, tim više jer u srijedu u München dolazi beogradska Crvena zvezda s kojom Bavarci igraju prvu utakmicu Lige prvaka. Ipak, sve ukazuje na to da to Kovač nije učinio bez računa...
Sport / Nogomet | 17. 09. 2019. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Niko Kovač

Bayernov strateg Niko Kovač poznat je kao čovjek kod kojeg vrijede isključivo red, rad i disciplina. I doista je rijetko kada u prošlosti odstupao od svojih načela, pogotovo kada su u pitanju bili treninzi. Ove je sezone posebno dodao gas kako bi njegovi igrači bili što spremniji za igru u sve tri konkurencije: prvenstvo, domaći kup i Liga prvaka.

No, u ponedjeljak je šokirao njemačku javnost, i to tako što je čitavoj svojoj momčadi kazao da uzme slobodan dan i uživa. Dva dana nakon derbija kod Leipziga (1:1), Kovač je odlučio podići nogu s gasa, što je potpuno začudilo novinare Bilda, koji pokušavaju otkriti Kovačev motiv.

Već u uvodu u članak istaknuli su kako je to bio potpuno neočekivan i neobičan potez Kovača, tim više jer u srijedu u München dolazi beogradska Crvena zvezda s kojom Bavarci igraju prvu utakmicu ovosezonskog ciklusa Lige prvaka.

Foto: dpa / Holger Broich, Niko i Robert Kovač

Ipak, sve ukazuje na to da to Kovač nije učinio bez računa, odnosno da nije naglo postao milostiv ili smekšao pod pritiskom.

Novinari Bilda dalje navode kako se trener posljednjih dana jako često savjetovao s čelnim kondicijskim trenerom Holgerom Broichom i analitilčarem Sonerom Mansurogluom, koji su ga uputili u fizičku spremu njegovih zvijezda na temelju iscrpnih podataka.

Zajednički zaključak očito je bio da igračima treba predah, a sve kako bi u srijedu beogradski klub pune mreže napustio travnjak Allianz Arene.

Čini se također i kako Kovač mijenja svoj strateški kurs, jer je i prethodnoga tjedna prvotimcima dao srijedu kao slobodan dan. Tjedan prije čak je jednom i sam izbivao s treninga kojeg su realizirali njegovi suradnici.

Igrače koji gaze 30-te, kao što su Thomas Müller (30), Sven Ulreich (31) i Javi Martinez (31), Kovač je poštedio dodatnih fitnes priprema u vrijeme reprezentativne pauze, budući da njih trojica nisu nastupali u svojim reprezentacijama.

Trener Bayerna nastoji svim silama pronaći optimalan način pristupa treningu, kako bi bilo što manje ozlijeđenih. Trenutačno David Alaba ima ozljedu mišića, a Leon Goretzka je imao manji kirurški zahvat zbog krvnog ugruška na nozi.

Kopirati
Drag cursor here to close