Slobodan Jakovljević

Čudno je igrati u ovakvim uvjetima, ali bolje i ovako nego nikako

Ovakvih pobjeda kao ova subotnja nad Olimpikom (1:0) Zrinjski je imao na desetke posljednjih godina otkako je postao jedna od najvećih sila u Premijer ligi.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2020. u 18:25 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više ni ne pamtimo koliko je bilo sličnih utakmica, kada bi Plemići imali inicijativu, ali ne bi ništa napravili i onda kada bi se činilo da će protivnik odnijeti barem bod, dogodi se bljesak – individualna kvaliteta ili trenutak sreće, pa bodovi ostanu u Mostaru.

 No, to je, uostalom, ono zbog čega Zrinjski i jeste godinama na vrhu ili odmah ispod.

 ''Apsolutno se slažem. Ovakvih pobjeda je bilo puno i jedino su bodovi što će se pamtiti. Svjesni smo da navijači puno očekuju od nas, ali otvaranje sezone uvijek nosi opasnosti, a i natjecateljske utakmice imaju drugačiji naboj od prijateljskih. Najvažnije je da smo prvu prepreku prošli uspješno, a i ta vrsta pritiska sada je iza nas'', kaže za Sportske novosti Slobodan Jakovljević, stoper Plemića koji je u subotnjoj utakmici svoj posao odradio bez greške.

Plemići nisu bili nešto posebno inspirirani u toj utakmici, ali i ambijent, bez navijača na tribinama, nije bio posebno inspirativan. No, na to će se trebati naviknuti.

Tako će i derbi Veleža i Zrinjskog u subotu biti igran u ambijentu kakav ne priliči nijednom derbiju.

 ''Iskreno, čudno je igrati i teško da ćemo se brzo naviknuti na to. Nogomet se igra zbog navijača i kada navijača nema onda je nekako prazno. Ali mi smo profesionalci i trudimo se svoje obaveze odraditi na najbolji način, bez obzira na uvjete u kojima moramo igrati. Svjesni smo da mostarski derbiji znače navijačima obaju ekipa i jedni i drugi probat ćemo obradovati svoje navijače. Ono što se ja nadam da ćemo mi biti pravi i da će derbi dati razloga našim navijačima da se raduju pokraj TV ekrana'', dodaje Jakovljević.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Olimpik

 Igrači svih ekipa moraju prolaziti svakakve protokole da bi odigrali utakmicu, ali svjesni su da to moraju odraditi, jer nadležni, kao što su jednostavno prekinuli prošlu sezonu, tako lako mogu i ovu.

 ''Tek kada smo bili prisiljeni toliko pauzirati vidio sam koliko nam nedostaje nogomet. Da se mene pita igrao bih stalno i svi smo spremni poštovati bilo kakve protokole samo da sve prođe kako treba. Jer bolje igrati utakmice i u ovakvim uvjetima, nego nikako'', zaključio je Slobodan Jakovljević.

Kopirati
Drag cursor here to close