Lud dan u HNL-u

Autsajderi 'briju': Oba hrvatska velikana poražena kod kuće!

Nogometaši Lokomotive iznenadili su Hajduk u sklopu 18. kola Prve HNL. Pobijedili su Splićane na njihovom travnjaku 1:0, ali je još veće iznenađenje priredio Šibenik probjedom protiv Dinama na Maksimiru (2:1).
Sport / Nogomet | 30. 01. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 18. kola Prve HNL igrači Hajduka poraženi su kod kuće od Lokomotive s minimalnih 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Petrak u 4. minuti prvog poluvremena.

Hajdukova obrana nije dobro raščistila situaciju nakon ubacivanja prema Jelaviću, a zatim je laoptu na 20-ak metara od domaćih vrata natrčao Petrak i preciznim udarcem pogodio sam gornji lijevi kut.

Hajduk je odigrao bezidejno prvo poluvrijeme, no u nastavku je ipak stvorio nekoliko prilika za poravnanje, a najbolju je imao odmah na početku drugog poluvremena kada je nakon Jelavićeva igranja rukom u svom kaznenom prostoru sudac Pejin dosudio kazneni udarac.

No, kapetan Hajduka Caktaš je u 49. minuti s bijele točke promašio čitava vrata.

Šibenik je pak šokirao Dinamo na Maksimiru i stigao do povijesne pobjede protiv Modrih od 2:1, piše Gol.hr.

Strijelci za Šibenik bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22). Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara, a lopta je odsjela u samom lijevom donjem kutu Livakovićeva gola.

Uslijedio je jak pritisak Dinama koji je rezultirao poravnanjem u 22. minuti. Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila ravno na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Iako je Dinamo imao daleko više od igre do kraja susreta vrlo je rijetko prijetio šibenskom golu dok su gosti sredinom drugog poluvremena izveli sjajan protunapad.

Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Zanimljivo Sahiti je igrač Hajduka na posudbi u Šibeniku, dok je Jurić bivši igrač splitskog kluba.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close