Ništa od utakmice

Crvena zvezda nije puštena na Kosovo

''Nećemo dozvoliti igranje utakmice, jer narušava teritorijalni integritet naše države'', izjavio je Salihu za Radio-televiziju Kosova.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2019. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crvena zvezda nije puštena na Kosovo i nogometaši se vraćaju s administrativnog prelaza Jarinje, javlja Tanjug. To znači da od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa.

Ranije je glavni tajnik Nogometnog saveza Kosova Erold Salihu rekao kako neće dozvoliti odigravanje meča Kupa Srbije Trepča-Crvena zvezda u Zvečanu.



''Nećemo dozvoliti igranje utakmice, jer narušava teritorijalni integritet naše države'', izjavio je Salihu za Radio-televiziju Kosova.

''Utakmica Crvene zvezda se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna suglasnost Nogometnog saveza Kosova. Našao se netko pametan da službenu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom FS Kosova, FIFA-e i UEFA-e. Nogometni savez Kosova nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolit ćemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo tko drugu igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali službene ne mogu igrati'', dodao je.

Video: Autobus sa igracima Crvene Zvezde na Jarinju

FK Trepča osnovan je 1932. godine i nekada se natjecao i u Prvoj ligi SFR Jugoslavije. Nakon rata na Kosovu 1999. godine klub je podijeljen, pa postoji FK Trepča koja se i danas natječe pod okriljem FS Srbije i nastupa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, te KF Trepča iz Mitrovice koja igra u Drugoj ligi Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close