Penali do zore...

Crvena Zvezda nakon komične lutrije penala izbacila Kopenhagen

Kako pobjednik nije odlučen ni nakon 120 minuta, penali su odlučivali. A tamo neviđena drama, čak 11 serija, devet promašenih penala.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2019. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Foto: Getty Images / Vratar Zvezde Milan Borjan bio je junak lude serije jedanaesteraca

Beogradska Crvena zvezda je nakon lutrije penala izbacila Kopenhagen 8:7 (1:1) i izborila četvrto pretkolo Lige prvaka gdje ih čekaju Young Boysi.

Zvezda je povela u 17. minuti preko Boakyea u 17. minuti, da bi Danci izjednačili preko N'Doyea u 45.

U 54. minuti beogradska momčad ostala je s igračem manje nakon drugog žutog kartona Milunovića. Iako s igračem manje Zvezda je izborila produžetke, gdje su snage na terenu izjednačene nakon drugog žutog Masa u 112. minuti.

Kako pobjednik nije odlučen ni nakon 120 minuta, penali su odlučivali. A tamo neviđena drama, čak 11 serija, devet promašenih penala.

Teren oko bijele točke bio je iznimno loš tako da se vremenm bijela točka pretvorila u crnu rupu. Neki izvođači ne samo da su prebacivali prečku, nego je njihva lopta završavala preko zida stadiona.

Odluka je pala u 11. serijie kada je Pankov pogodio za goste, a Windu je udarac obranio Borjan.

Video: PENALI | Copenhagen - Crvena zvezda 1-1 (6-7) | 13.8.2019.

Hrvat mogao presuditi Srbima, ali se obrukao!

Jedan od tragičara danske momčadi je hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec.

Bartolec je u igru ušao u 81. minuti, a u raspucavanju je imao priliku odvesti svoju momčad do play-offa Lige prvaka. Prije njega je Simić promašio i Bartolec bi pogotkom u sedmoj seriji izbacio Zvezdu. Hrvatski reprezentativac je namjestio loptu na bijelu točku i tukao visoko iznad gola jednim od najlošije izvedenih penala u raspucavanju.

Malo je reći kako će Bartolec ovu priliku za eliminaciju Crvene Zvezde pamtiti čitavoga života. Da je pogodio mrežu, danas bi vjerojatno 'krasio' naslovnice srbijanskih medija...

Kopirati
Drag cursor here to close