Uvijek neugodni Luksemburg

Crnogorski komentator poslao poruku Luksemburžanima, završila u Srbiji...

“Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana”, rekao je. Tim riječima započinje zloglasna ustaška pjesma u kojoj se slave zapovjednik Crne legije Jure Francetić i njegov zamjenik Rafael Ranko Boban.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GiveMeSport / Fatos Beqiraj donio je pobjedu Crnogorcima protiv Luksemburga

Pogotkom Fatosa Beqiraj iz penala u 93. minuti Crna Gora slavila je protiv Luksemburga u drugom kolu Lige nacija.

Crnogorski komentator Milutin Grgur bio je u totalnom transu kad je pao gol, a onim što je izgovorio u eteru potpuno je razbjesnilo susjede u Srbiji.

“Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana”, rekao je. Tim riječima započinje zloglasna ustaška pjesma u kojoj se slave zapovjednik Crne legije Jure Francetić i njegov zamjenik Rafael Ranko Boban.

Očekivano, proslava komentatora ovim riječima izazvala je burne reakcije u Srbiji i srpskim medijima.

“Skandal! Crnogorski komentator slavio pobjedu reprezentacije uz zloglasnu ustašku pjesmu koja slavi ubijanje Srba”, naslov je u Kuriru. 

“Stihovima ustaške pjesme, komentator susreta Luksemburg – Crna Gora proslavio gol Bećiraja”, navodi Telegraf koji donosi i ispriku komentatora.

“Vidjevši koliko je moj komentar, nakon gola Bećiraja za pobjedu reprezentacije Crne Gore u Luksemburgu izazvao reakcija, ispričavam se svima koje je, na ma koji način, povrijedio ili uvrijedio!!! Nikada, ali doslovno, nisam čuo ili pročitao stihove pjesme koju ste povezali s mojim komentarom, a pročitao sam dosta. Nikada, u dvadesetšestogodišnjoj karijeri, novinara-komentatora, nisam s namjerom učinio bilo što slično, na bilo čiju štetu. Naprotiv, odmjerenost i umjerenost, kao što živim, moj je stil i stav. S poštovanjem i zahvalnošću na razumijevanju”, oglasio se na Facebooku.

Doista kombinacija za skrivenu kameru: Srpsko-crnogorski odnosi u režiji Fatosa Beqiraja, a sve uz ustašku glazbenu pratnju...

Kopirati
Drag cursor here to close