Tužne vijesti

Crna subota u Engleskoj: Preminuo navijač, igrač slomio nogu, pao helikopter

Helikopter koji dolazi po vlasnika Leicestera nakon svake utakmice, srušio se pokraj stadiona i zapalio, a u njemu je bio tajlandski milijarder Vichai Srivaddhanaprabha, vlasnik kluba.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan crni niz dogodio se jučer u Engleskoj.

U samo pet sati preminuo je navijač na utakmici Brightona, bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Glenn Hoddle srušio se u studiju za vrijeme emisije, igrač Leicestera Daniel Amartey slomio je nogu na utakmici protiv West Hama, a poslije završetka spomenutog dvoboja, srušio se helikopter pokraj stadiona u kojem je bio vlasnik Leicestera.

Starijem navijaču prvoligaša Brightona pozlilo je na utakmici, a kasnije je i preminuo.

"Brighton u velikoj tuzi javlja da je gospodin koji je na utakmicu došao sa sinom preminuo u bolnici. Klub je u ovim teškim trenucima uz obitelj i prijatelje preminulog navijača", objavili su iz kluba.

U televizijskoj emisiji BT Sporta srušio se bivši engleski izbornik, 61-godišnji Glenn Hoddle. Nakon što mu je pozlilo, odvezen je u bolnicu, a emisija je prekinuta.

Igrač Leicestera, 23-godišnji Daniel Amartey, slomio je nogu na utakmici protiv West Hama.

No tu nije bio kraj strašnim scenama. Helikopter koji dolazi po vlasnika Leicestera nakon svake utakmice, srušio se pokraj stadiona i zapalio, a u njemu je bio tajlandski milijarder Vichai Srivaddhanaprabha, vlasnik kluba.

U iščekivanju službenih informacija o eventualnom broju žrtava i detaljima nesreće, engleski i ostali europski klubovi ujedinili su se u odavanju podrške Leicesteru.

Navijači Leicestera su u nedjelju ujutro počeli dolaziti ispred stadion svojeg voljenog kluba.

Ostavljaju tamo svijeće i šalove, šokirani zbog svega što se dogodilo.

Podsjetimo, Vichai Srivaddhanaprabha (61), vlasnik engleskog nogometnog prvoligaša Leicester Cityja, dva pilota i još jedan čovjek čiji je identitet nepoznat bili su u helikopteru koji je u subotu pao nedugo nakon polijetanja s centra terena King Power stadiona.

 Iako su se u subotu navečer pojavile informacije da se u helikopter koji se srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama ukrcao i trener lisica Claude Puel , one su se pokazale netočnima.

Puel se oglasio u nedjelju i prvi je čovjek kluba koji je dao izjavu nakon tragedije u kojoj je, još uvijek neslužbeno, stradao i vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha .

"Ovo je tragedija za čitav klub. U mislima sam sa žrtvama i njihovim obiteljima. Svima koji su se brinuli za mene želim poručiti da sam iznimno tužan, ali sam dobro," rekao je Puel za Franceinfo.

Kopirati
Drag cursor here to close