Zlatne lopte idu kući

Cristiano Ronaldo: Još je rano govoriti o budućnosti

"Nije vrijeme da se govori o budućnosti igrača i trenera. Ovaj će tim i dalje biti jedan od najboljih na svijetu, s odličnim igračima, predvođenim jednom skupinom mladih. Optimističan sam i zadovoljan"
Sport / Nogomet | 01. 07. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalac Cristiano Ronaldo, peterostruki osvajač Zlatne lopte, ostatak će Svjetskog prvenstva pratiti putem TV ekrana, jednako kao i njegov najveći rival Lionel Messi, koji je također pet puta osvajao Ballon d'Or.

Jasno je da su obojica i ove godine među kandidatima za najboljeg igrača svijeta, ali obojici ostaje žal za najvećom nogometnom titulom, jer teško je vjerovati da ponovno za četiri godine zaigrati na Mundijalu, premda to nije posve ni isključeno, znajući Ronaldov mentalitet i uzimajući u obzir Messijevu životnu dob. Pitanje je samo koliko u tom slučaju mogu biti nositelji igre svojih reprezentacija.

Nakon sinoćnjeg poraza od Urugvaja, CR7 je čestitao protivniku na pobjedi, ali je kazao kako je još rano govoriti o budućnosti. Na izravno pitanje hoće li dalje igrati za reprezentaciju, odgovorio je diplomatski.

"Nije vrijeme da se govori o budućnosti igrača i trenera. Ovaj će tim i dalje biti jedan od najboljih na svijetu, s odličnim igračima, predvođenim jednom skupinom mladih. Optimističan sam i zadovoljan, jer ovaj tim će se uvijek boriti punom snagom", kazao je Cristiano Ronaldo.

Kao vrstan poznavatelj javnog prostora u kojemu je upravo on jedna od glavnih zvijezda, Ronaldo je i na sinoćnjoj utakmici pokazao kako zna biti u pravo vrijeme na pravome mjestu, čak i kad to ne znači postizanje pogodaka.

Kamere su zabilježile trenutak kad Portugalac prilazi ozlijeđenom Cavaniju, pridiže ga i pomaže mu pri izlasku s terena, nakon čega Urugvajac nije mogao nastaviti utakmicu.

Te će slike, nema dvojbe, ostati u povijesti ovog Mundijala, odnosno pamtit će se kao trenuci koji su obilježili Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close