CR7 opet obara rekorde

Cristiano Ronaldo jedini pogađao u svih šest utakmica Lige prvaka

Ronaldo je i dalje rekorder po ukupnome broju golova u Ligi prvaka (114), dok je njegov najveći rival Lionel Messi do sada stigao do brojke 97.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2017. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo je sinoćnjim golom protiv Borussije Dortmund postao prvi nogometaš koji je protivničke mreže pogađao u svih šest utakmica grupne faze Lige prvaka.

Prije njega najbliži tom stopostotnom učinku bili su Alessandro Del Piero (1995/96) i Serhij Rebrov (1997/98), koji su pogađali na pet utakmica faze po skupinama u elitnom nogometnom natjecanju Starog kontinenta.

Ujedno, Ronaldo je i dalje rekorder po ukupnome broju golova u Ligi prvaka (114), dok je njegov najveći rival Lionel Messi do sada stigao do brojke 97.

Portugalski nogometaš u redovima Reala drži također i rekord po broju postignutih golova u nekoj grupnoj fazi (11 ukupno), ostvaren u sezoni (2015/16), ali i po broju postignutih u čitavome ciklusu Lige prvaka u jednoj sezoni (17), što je dosegnuo u ciklusu Lige prvaka 2013/14.

Ronaldov sinoćnji zgoditak protiv Dortmunda bio je ujedno 60. u svim grupnim fazama u kojima je igrao do sada, čime se izjednačio s Messijem koji ima isti broj zgoditaka u natjecanju po skupinama. S devet golova ukupno u ovoj sezoni, Ronaldo je i najbolji strijelac dosadašnjeg tijeka Lige prvaka. I on i Messi plasirali su se sa svojim klubovima među 16 najboljih, tako da se utrka nastavlja.

Još neke zanimljivosti koje se odnose na njih dvojicu:

- Messi je izgubio samo tri utakmice Lige prvaka na kojima je bio strijelac
- Ronaldo je 32 puta postigao dva ili više golova na jednoj utakmici
- Obojica su uknjižili po sedam hat-trickova
- Ronaldo je tek u svojoj 30. utakmici postigao prvi gol u ovom natjecanju (10. travnja 2007. protiv Rome u četvrtzavršnici)
- Sezona 2016/17 bila je Ronaldu peta u nizu sezona u kojima je postizao golove u obje utakmice osmine finala Lige prvaka
- Ronaldo je postao prvi igrač koji je u fazi Lige prvaka na ispadanje postigao 50 golova
- Ronaldo je i prvi igrač koji je pogađao u tri finala Lige prvaka (protiv Chelsea 2008., Atlética 2014. i Juventusa 2017.)
- I Messi i Ronaldo uspjeli su jednome klubu ubaciti po devet lopti u mrežu (Ronaldo protiv Bayerna iz Münchena, a Messi protiv Arsenala)

 

Kopirati
Drag cursor here to close