Humanitarna utakmica

Čović i zvijezde protiv ostatka svijeta u 'Dompes' utakmici

Sport / Nogomet | 29. 03. 2017. u 14:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati franjevac iz Hercegovine fra Iko Skoko stavio je sebi za cilj izgraditi studentski dom za siromašne studente, pučku kuhinju i centar za dijalog u Mostaru koji će djelovati uz Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i zvati se 'Dompes'.

U dosadašnjim akcijama, preko 3000 donatora su prikupili oko 2 milijuna maraka za izgradnju doma.

Osim donatorskih akcija, u Mostaru će se odigrati i humanitarna utakmica 20. travnja na stadionu Pod Bijelim Brijegom u 17 sati.

Fra Iko Skoko kaže za Dnevni list da će za studentski dom igrati ekipa koja se zove ”Humane zvijezde Hrvatske” među kojima će biti brojni poznati sportaši, glumci i  pjevači, a s druge strane je ekipa ”Dompesa” u kojoj su svećenici, političari, gospodarstvenici i druga poznata lica iz BiH.

Za momčad ”Dompes nastupit će zdravstveni djelatnici, poznati gospodarstvenici, proslavljeni nogometaši i političari iz cijele BiH. Kao dio ove ekipe spominju se hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Federacije Marinko Čavara, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, načelnik Žepča Mato Zovko, vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, franjevci: Mario Knezović, Goran Azinović i Perica Ostojić.

S druge strane za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupiti proslavljeni bivši nogometni reprezentativci Hrvatske: Šimić, Vlaović, Stanić, Živković, Špehar, Babić, Krpan, Jozić, Marić, Šokota, Rukavina, bivši reprezentativac Belgije Stupar, Škaro, olimpijski prvak u boksu, bivši rukometni kapetan i izbornik Hrvatske Goluža, predsjednik Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatko Mateša, najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena Dubravko Šimenc.

Kopirati
Drag cursor here to close