Krupa gostuje na Pecari

Ćorluka za Bljesak.info: Od prve minute ćemo krenuti po pobjedu

Sport / Nogomet | 21. 08. 2016. u 13:27 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prve ovosezonske i teško izborene pobjede protiv Čelika u Zenici, nogometaši Širokog Brijega u večerašnjem susretu 6. kola protiv Krupe na Pecari žele uvezati nova tri boda. No, u tome im neće biti nimalo lako jer ih s druge strane čeka novi premijerligaš željan dokazivanja i najveće ovosezonsko iznenađenje.

Trener Branko Karačić je u pripremi utakmice imao određenih problema s igračkim kadrom. Iako se u sastav nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona vraća iskusni kapetan Wagner, 56-godišnji hrvatski stručnjak na klupi ''Plavo-bijelih'' neće moći računati na usluge ''požutjelog'' Stjepana Lončara te ozlijeđenih Ivana Crnova i Dine Ćorića.

Upravo će potonjeg na poziciji desnog bočnog igrača zamijeniti Josip Ćorluka, koji se nije previše naigrao u ovoj sezoni. Odigrao je samo poluvrijeme protiv malteške Birkirkare na Pecari u Europskoj ligi te posljednjih desetak minuta u prvom kolu protiv Viteza, kada je također zamijenio Dinu Ćorića.

''Spreman sam i pun želje za dokazivanjem. Istina, nisam puno igrao u ovoj sezoni, ali nadam se kako se to neće osjetiti. Dino je sjajan igrač i prijatelj i imamo jednu zdravu konkurenciju na toj poziciji, iako više volim igrati u veznom redu koji mi prirodna pozicija'', rekao je Ćorluka u razgovoru za Bljesak.info.

Mladi Gruđanin je pun respekta za novog premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, koji se nakon pet kola nalazi na četvrtom mjestu s osam bodova. Momčad koju vodi trener Slobodan Starčević jedini poraz doživjela je u samoj završnici utakmice protiv Sarajeva na Koševu.

''Krupa je momčad koja je trenutno na ljestvici ispred nas i samim time imamo maksimalan respekt prema njoj. Iako im je ovo premijerni nastup u ligi, njihovi rezultati pokazuju da su se odlično snašli. Oni su nam uistinu nepoznanica, ali mislim kako smo mi ipak kvalitetniji od njih. Igramo na svom terenu, pred svojim navijačima, i od prve minute ćemo krenuti po pobjedu,'' tvrdi Ćorluka.

Širokobriježani bi se novom pobjedom sigurno vratili u gornji dio ljestvice, odnosno tamo gdje, po mnogima, i pripadaju.

''Nadam se kako ćemo sada uvezati dvije-tri pobjede. Prošlotjedna teško ostvarena pobjeda protiv Čelika donijela je jednu bolju atmosferu u našu svlačionicu. Tom pobjedom skinuli smo dio tereta i mislim da ćemo sada puno opuštenije početi igrati i donositi pobjede svome klubu. Ja vjerujem u ovu momčad, brzo ćemo se vratiti u sami vrh ljestvice,'' zaključio je 21-godišnji Gruđanin u razgovoru za Bljesak.info.

Utakmica na Pecari počinje u 20.30 sati uz izravan prijenos na klupskoj televiziji NKŠB TV na službenoj web stranici kluba i na portalu Jabuka.tv. Za gledatelje će biti otvorena sjeverna tribina, dok će južna biti samo za predstavnike medija.

Kopirati
Drag cursor here to close