Jesenski prvak

Ćorić: Naše igrače sada žele Premijerligaši, a to nam je samo dodatna nagrada

U zadnjem kolu jeseni Posušje je sa 7:0 svladalo Budućnost, na dominantan način potvrdila jesensku titulu u Prvoj ligi, ali istovremeno najavila da će Posušje i na proljeće biti najozbiljniji kandidat za ukupni naslov.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2020. u 12:34 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi iz HŠK Posušje još uvijek stidljivo govore o svojim ambicijama, o mogućnosti da klub u povratničkoj sezoni u viši rang odmah izbori najviši, ali ako momčad Denisa Ćorića ovako nastavi jednostavno će morati ući u Premijer ligu. Ona donosi veći organizacijski iskorak i što već ne, ali barem premijerligašku momčad već sada imaju.

"Ovo što smo dosad napravili je zasluga prije svega ekipe, ali i svih ljudi i kluba te stručnog stožera. Za ovih 15 utakmica bili smo pozitivno osvježenje u ligi, unijeli nešto novo u ligu. Bili smo ekipa koja teži igri, bez obzira igrali kući i vani, a to ne bi bilo moguće da nemamo kvalitetnih igrača. Uz pet, šest iskusnih imali smo veliki broj mladih koji su pokazali kvalitetu i prvo mjesto na polusezoni je nagrada za sve njih", kaže trener Ćoriću razgovoru za Sportske novosti.

Šef struke jesenskog prvaka ponovio je kako je njegova momčad ušla u sezonu bez ikakvog rezultatskog imperativa, ali onda je došlo prvo kolo i pobjeda 1:0 u Tešnju.

"Dobro smo odradili pripreme i vidjeli da imamo nešto. Onda je došlo to prvo kolo, pobjeda kod TOŠK-a koji dvije, tri godine nije izgubio na svom terenu i ta utakmica nam je dala vjetar u leđa. Napunili smo se samopouzdanjem, igrali sve bolje i onda je došla zadnja utakmica i prezentacija kvalitete koje se ne bi postidio nijedan klub", dodao je Ćorić.

U sezoni u sred pandemije ispaštaju svi, a pogotovo Posušje, jer i ova utakmica s Budućnosti, navijači koji navijaju iza ograde, pokazala je koliko bi momčad igrala još i bolje, ako je to moguće, da su navijači na tribinama. 

"Stvarno nam je žao što navijači ne mogu na stadion. Zahvaljujući TV prijenosu vidjeli su svi kakvu infrastrukturu posjedujemo, odgovorno tvrdim da je stadion u Posušju jedan od najljepših u zemlji. Navijači vole ovaj klub, dugo su bili lišeni kvalitetnijeg nogometa i samo se nadam da će na proljeće se i oni moći vratiti".

Pauza u ovoj ligi je preduga i svašta se do ožujka može promijeniti. Sjajnim igrama u svih 15 utakmica, pogotovo u ovoj u TV prijenosu, i igrači su skrenuli pažnju na sebe. Neke od glavnih igrača Posušje će teško zadržati u svom dresu i na proljeće.

"To što se sada javljaju neki premijerligaši koji bi voljeli vidjeti neke naše igrače nagrada je i klubu i igračima. Svakako da ako odu u jače klubove da ćemo mi ostati uskraćeni za njihove kvalitete, ali igrači su to sami zaslužilI".

 Posušje je završila kao prva u sezoni koja se pokazala najneizvjesnijom u posljednjih desetak godina. Klubovi koji su najavljivali prvo mjesto, GOŠK i Jedinstvo, podbacili su, pa nije ni čudo da se na vrhu izmijenjalo nekoliko klubova. 

"Dugo godina pratim ligu i stvarno moram uputiti čestitku svim klubovima na napretku. Svi do jednog pokazali su veliki profesionalizam, a i sudački se promijenilo na bolje. Sve se popravilo i to je velika stvar za BiH nogomet, jer ni Premijer liga ne može biti jaka ako nije jaka Federalna liga", zaključio je Denis Ćorić, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close