ARGxCOL

Copa posljednja Messijeva prilika

Je li Messi napokon spreman da sa ovom reprezentacijom osvoji jedan od dva velika trofeja koji mu nedostaju?
Sport / Nogomet | 15. 06. 2019. u 13:28 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li se Argentina napokon oporavila od debakla na Svjetskom? Je li Messi napokon spreman da sa ovom reprezentacijom osvoji jedan od dva velika trofeja koji mu nedostaju? To su pitanja koja svakako zanimaju ljubitelje nogometa, ali i navijače Argentine. Argentine koja je 14. puta bila najbolja u Južnoj Americi, ali koja je posljednji put slavila još tamo 1993. godine. Sada su ponovo na mjestu gdje su posljednji put napravili jedan veliki rezultat, igrali finale Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Nakon svega što je prošla Argentina u posljednje vrijeme, sada je tu na mjestu izbornika Lionel Scaloni. Scaloni je reprezentaciju preuzeo u kolovozu prošle godine, prvo kao v.d., a onda je uskoro postao onaj pravi. Pod njegovim vodstvom Argentina je u devet utakmica ostvarila šest pobjeda, dva poraza uz jedan remi. Scaloni je svjestan kako je još uvijek ova reprezentacija Argentine daleko od one koja je u Brazilu igrala finale.

- Želimo ostaviti trag na Copi. Ne govorim tada o osvajanju naslova, makar je to ono zbog čega smo došli u Brazil, ali želimo napredovati, poboljšavati se i pokazati navijačima da smo prava momčad.

Već na startu turnira Argentinu očekuje izuzetno opasan protivnik Kolumbija koja sada ulazi u jednu novu eru. Od 2012. do 2018. godine tu je momčad vodio Jose Pekerman koji je otišao nakon Svjetskog prvenstva i na njegovu je poziciju došao Portugalac Carlos Queiroz. Queiroz koje je za vrijeme provedeno na klupi Irana stvorio jednu vrlo neugodnu selekciju koja je u Rusiji poprilično namučila Portugal i Španjolsku. Queiroz sada pred sobom ima sasvim drugačiju momčad, koja je nogometno daleko talentiranija te koja iz sjene na ovoj Copa Americi prijeti i najjačima.

"Argentina je uz Brazil favorit Copa Americe. Utakmica s njima na ovom startu veliki je test za nas i pokazatelj gdje se mi trenutačno nalazimo u tim odnosima", izjavio je je Queiroz.

Iako dugo čekaju na naslov, kada se priča o reprezentaciji Argentine, ova selekcija unutar 90 minuta na Copa Americi nije izgubila utakmicu od 2007. godine. Tada je poražena u finalu od Brazila s 0-3. Nakon toga 2011. godine Argentina je kao domaćin ispala od Urugvaja (jedanaesterci) i potom su uslijedila muke s Čileancima. U dva finala zaredom Argentina je gubila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kopirati
Drag cursor here to close