Argentinski rekorder

Copa America: Uvjerljiva pobjeda Argentine, Messi ušao u povijest

Messi (34) je tako nadmašio svog bivšeg suigrača u Barceloni Javiera Mascherana svojim 148. nastupom u dresu reprezentacije.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi ušao je u povijest na Copa America gdje je sinoć u pobjedi nad Bolivijom od 4-1 zabio dva gola i upisao asistenciju te postao argentinski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju.

Messi (34) je tako nadmašio svog bivšeg suigrača u Barceloni Javiera Mascherana svojim 148. nastupom u dresu reprezentacije. Na terenu je šestostruki osvajač Zlatne lopte za najboljeg nogometaša svijeta s dva nova pogotka postigao ukupno 75 pogodaka za Argentinu.

Argentina, koja je u potpunosti kontrolirala utakmicu protiv već eliminirane Bolivije, u subotu igra u četvrtfinalu protiv Ekvadora u Braziliji.

Poveli su golom Alejandra Gomeza u šestoj minuti. Messi podiže na 2-0 s bijele točke, a onda i na 3-0 u 42. minuti. Bolivija smanjuje u drugom poluvremenu u 60 minuti na 3-1 pogotkom Erwina Saavedre, no Lautaro Martinez pet minuta kasnije zabija za konačan rezultat 4-1.

U posljednjoj utakmici grupne faze Cope America Urugvaj je u Rio de Janeiru pobijedio Paragvaj s 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Edison Cavani u 21. minuti iz jedanaesterca.

Zahvaljujući pobjedi, Urugvajci su se plasirali u četvrtfinale u kojem će im u subotu u Braziliji suparnik biti Kolumbija.

Već u petak na rasporedu su prve četvrtfinalne utakmice ovogodišnjeg prvenstva; Peru u Goianiji čeka Paragvaj, a u Rio de Janeiru domaćini Brazilci čekaju Čile.

Kopirati
Drag cursor here to close