Legendarni sudac

Collina: Da sam danas sudac bio bih frustriran video-tehnologijom

Sport / Nogomet | 06. 03. 2016. u 13:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni talijanski sudac Pierluigi Collina izjavio je da bi mu zbog video-tehnologije, koja polako postaje dio nogometa, danas bilo teško dijeliti pravdu na terenu, prenosi Agencija Anadolija.

Nekoliko dana nakon što je FIFA odobrila testiranje pregledanja snimaka tijekom utakmica u sezoni 2017./2018., bivši nogometni sudac je priznao kako bi bio "frustriran" kada bi morao raditi uz pomoć video-tehnologije.

"Da sam danas sudac bio bih frustriran što će moj posao zavisiti od slike kojoj nemam pristupa i koja nema veze s mojom vještinom. Gianni Infantino kaže da moramo biti otvoreni prema razvoju nogometa, i ja se slažem. Vidit ćemo, analizirat ćemo sve i onda odlučiti može li to biti primijenjeno tijekom utakmica. Cilj je da se poštuje tečnost igre", rekao je Collina u intervjuu za list "La Gazzetta dello Sport".

Collina je ipak podržao druge promjene u pravilima suđenja, prije svega na trostruku kaznu - penal, crveni karton, suspenzija prilikom prekršaja u kaznenom prostoru.

"Nogomet je to tražio godinama. Dobro da je Infantino uvjerio odbor. Moramo prepraviti pravilo o offsideu, s obzirom da su linijski suci limitirani mogućnostima ljudskog oka. Porediti razmak glave i stopala kada su u pitanju centimetri gotovo je nemoguće", dodao je legendarni Talijan.

Kopirati
Drag cursor here to close