+11

City slavio na Old Traffordu

Ovo je druga pobjeda 'Građana' u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2017. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja napravili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka nakon što su u derbiju 16. kola na Old Traffordu pobijedili gradskog suparnika United 2:1 i sada imaju čak 11 bodova prednosti.

Engleski mediji su ogled u 'kazalištu snova' opisali kao ključnom utakmicom u borbi za naslov prvaka. City bi pobjedom pobjegao na velikih 11 bodova prednosti, dok bi United slavljem smanjio zaostatak na pet bodova i tako vratio neizvjesnost u Premiership.

Na kraju su posve zasluženo slavili gosti i navijači 'Građana' već mogu staviti šampanjac na hlađenje. Na kraju sezone dio premije za naslov prvaka trebao bi dobiti i napadač Uniteda Romel Lukaku koji je s dvije 'asistencije' bio krivac za oba gola Cityja, a u 85. minuti je zapucao zicer za 2:2.

City je poveo u 43. minuti nakon ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera. Lopta se od Lukakua odbila do Davida Silve koji je s pet metara zakucava pored nemoćnog Davida De Gee. United je izjednačio samo dvije minute kasnije nakon katastrofalne reakcije Cityjeve obrane. Najprije je loše reagirao Otamendi, a zatim je Delph prsima spustio loptu do Marcusa Rashforda koji je poklon iskoristio zabivši za 1:1.

Do novog vodstva gosti su došli u 54. minuti. David Silva je izveo slobodan udarac ubacivši loptu u kazneni prostor Uniteda, a Lukaku je pokušao ispucati loptu, no pogodio je suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zabi pored španjolskog vratara.

Lukaku je svoje pogreške mogao ispraviti u 84. minuti, no s pet metara je pogodio ravno u Edersona, a brazilski vratar je potom obranio i odbijanac Juanu Mati.

Bila je to druga pobjeda 'Građana' u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu. U rujnu prošle godine također je bilo 2:1. City je ovom pobjedom produžio niz bez poraza ove sezone, u 16. kola momčad Pepea Guardiole je ostvarila 15 pobjeda i remi uz impresivnu razliku pogodaka 48-11.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close