Pet komada

City ponizio Bilića, najveći poraz West Hama u povijesti!

Sport / Nogomet | 07. 01. 2017. u 07:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog Pepa, City nema samopouzdanja, rekao je u najavi utakmice Slaven Bilić, a onda mu se vlastita izjava obila o glavu! West Ham je u vlastitom dvorištu izgubio od Manchester Cityja 0:5! Za momčad koja uspje dati pet pogodaka, teško se može reći da nema samopouzdanja.

Portugalci izmislili novi kriterij: nije važna međusobna utakmica nego - tko je mlađi!?

Ali, osvrnimo se na ono što se događalo na terenu. Manchester City je imao sve konce u svojim rukama, kontrolirali su igru, a na kraju to pretvorili u pogotke.

Golijadu je započeo Yaya Toure u 33. minuti kada je postigao pogodak s bijele točke nakon jedanaesterca kojeg je skrivio Ogbonna nad Zabaletom. Sudac je mogao i ne svirati penal, ali Bilić ovoga puta neće imati previše opravdanja za pritužbe jer je njegova momčad u nastavku primila još četiri komada, piše Goal.com.hr.

U 41. minuti je nesretno loptu u vlastitu mrežu pospremio Nordtveit, a manje od dvije minute kasnije je već bilo i 3:0 zahvaljujući Davidu Silvi.

U drugom poluvremenu se nastavila ista priča. Sergio Agüero je novi udarac Biliću zadao u 50. minuti na Toureovu asistenciju, a priču je na samom kraju zaokružio mladi branič Stones nakon Nolitovog kornera. Iako je Noble pokušao izbaciti loptu, gol-tehnologija je presudila da je Stones ipak postigao pogodak.

Slaven Bilić se tako neslavno oprostio od FA kupa već u trećem kolu. West Ham nikada nije primio pet pogodaka kod kuće u FA kupu i ovo je bio njihov najveći domaći poraz u povijesti natjecanja! Samo je jednom su u FA kupu prošli gore - 2003. ih je u Manchester United dobio 6:0.

Odigrana je i prva utakmica 17. kola La lige, a Espanyol i Deportivo su remizirali 1:1. Poveli su gosti iz La Coruñe pogotkom Borgesa u 59. minuti, a četiri minute kasnije je izjednačio Moreno.

Završene su i tri utakmice francuskog kupa, a dalje idu Avranches (bolji od Lavala s 3:1), Les Herbiers koji je pobijedio GFC Ajaccio te Monaco koji je s 2:1 bio bolji od AC Ajaccia.

Kopirati
Drag cursor here to close