Ću-Ću

City osmicom ''počastio'' Watford

Tako su Građani, sa Raheemom Sterlingom na klupi, na najbolji mogući način zaboravili na poraz u posljednjem kolu i vratili se ''na radnu temperaturu'' prije narednih izazova.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2019. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City je pomeo Watford sa 8:0 i time napravio dvije stvari: iživio se nakon poraza od Norwicha u prošlom kolu, ali i poslao poruku Nenadu Bjelici kao i svima koji su makar pomislili da je na vidiku kriza igre ili rezultata sastava Pepa Guardiole.

Tako su Građani, sa Raheemom Sterlingom na klupi, na najbolji mogući način zaboravili na poraz u posljednjem kolu i vratili se ''na radnu temperaturu'' prije narednih izazova.

"Građani" su već u prvih 18 minuta zabili pet golova što je rekord u povijesti Premiershipa. U nastavku susreta momčad Pepa Guardiole je smanjila gas, te do kraja zabila još tri gola. Cityjeva pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, jer su igrači Manchesterra još tri puta gađali okvir suparničkog gola.

Zanimljivo, Watford je dobio porciju i u njihovom zadnjem međusobnom susretu. No, tada je bilo 'samo' 6-0. 

City je ovim rezultatom ostao na korak do rekordne pobjede u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa koju drži gradski suparnik United koji je 1995. pobijedio Ipswich Town sa 9-0.

Domaćin je poveo već nakon 52 sekunde, a strijelac je bio David Silva. Sergio Aguero je u 7. minuti realizirao kazneni udarac za 2-0 postigavši stoti pogodak u Premiershipu na stadionu Etihad. Samo su dva igrača u povijesti engleskog prvenstva zabila više na jednom stadionu. Wayne Rooney je u dresu Manchester United na Old Traffordu zabio 101 ligaški pogodak, dok je Thierry Henry na  Highburyju zabio 114 pogodaka u dresu Arsenala.

Watfordove muke nastavile su se u 12. minuti kada je Riyad Mahrez iz slobodnog udarca povisio na 3-0, dvije minute kasnije zabio je i Bernardo Silva, a za 5-0 u 18. minuti strijelac je bio Nicolas Otamendi.

Do kraja poluvremena mreže su mirovale, a domaćin se ponovo probudio na otvaranju nastavka. Bernardo Silva je u 48. povećao na 6-0, a u 60. minuti zabio je i svoj treći gol na utakmici.

U ranije odigranom susretu Leicester City je pobijedio Tottenham sa 2-1 nakon što su gosti vodili sa 1-0 na poluvremenu. Bila je to utakmica koju je obilježio VAR, naime dva gola, na svakoj strani po jedan, su poništena nakon što je sudac Paul Tierney tražio pomoć video-analize. 

Sve je bilo čisto u 29. minuti kada su gosti poveli sjajnim pogotkom Harryja Kanea. Bio je to njegov već 13. pogodak u 12 utakmica u svim natjecanjima protiv Leicestera, pri čemu čak deveti koji je Kasperu Schmeichelu zabio u prvenstvu. Ipak, domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Ricarda Pereire u 69. minuti, te Jamesa Maddisona u 85. minuti.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 15 bodova, no 'Redse' u nedjelju očekuje derbi kod Chelsea. City je drugi s dva boda manje, a treći je Leicester City sa 11 bodova.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close