Građani uvjerljivi

City deklasirao Watford kojem i dalje prijeti opasnost ispadanja iz lige

Građanima je to bio četvrti uzastopni trijumf i sa 78 bodova drugi su na tablici, dok je Watfordu ugrožen opstanak jer imaju samo tri boda više od Bournemoutha i Aston Ville (utakmica manje), koji su u opasnoj zoni.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2020. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / Građani su pregazili Watford na njegovom terenu i doveli ga na rub ispadanja iz Premier lige

Nogometaši Manchester Citya uvjerljivo su u pretposljednjem kolu Premier lige u gostima pobijedili Watford rezultatom 4:0.

Građanima je to bio četvrti uzastopni trijumf i sa 78 bodova drugi su na tablici, dok je Watfordu ugrožen opstanak jer imaju samo tri boda više od Bournemoutha i Aston Ville (utakmica manje), koji su u opasnoj zoni.

Norwich je od ranije siguran putnik u drugu ligu.

Dvostruki strijelac za ekipu Pepa Guardiole bio je Raheem Sterling.

Engleski reprezentativac je u 31. minuti snažnim i preciznim udarcem 'načeo' mrežu domaćih, da bi devet minuta kasnije, nakon što je iznudio jedanaesterac, promašio penal i potom odbijenu loptu proslijedio u gol.

Phil Foden je u 63. minuti povisio prednost Građana na 3:0, a ubrzo je, poslije centaršuta Kevina de Bruynea, prvim pogotkom u sezoni konačan rezultat postavio Aymeric Laporte.

Građani u posljednjem kolu dočekuju Norwich, dok Watford, kome nije pomogla ni šok terapija odlaskom Nigela Pearsona, ide u goste Arsenalu i jasno je da će njihova sudbina ovisiti i od ostalih rezultata.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Rekordi Cityja

Manchester City je izjednačio i neke rekorde proti Watforda.

U dvije ovosezonske utakmice ovog su protivnika pobijedili s ukupno 12:0 - upravo Hornetsi u prvom susretu bili su žrtve jedne od najuvjerljivih pobjeda u povijesti Premierlige (8:0)

Manchester City tako je ovom pobjedom 4:0 izjednačio rekord za najveću gol razliku u susretu dvaju protivnika u povijesti elitnog ranga engleskog nogometa. Dosad je jedini rekorder bio Arsenal s ukupnih 12:0 protiv Grimsbyja 1947./1948.

Građani su došli do brojke od 97 golova, 20 više od prvaka Liverpoola, a u posljednjem kolu protiv već eliminiranog Norwicha mogu doći do stotke.

Kevin de Bruyne imao je jednu asistenciju i sada mu samo jedna fali do izjednačavanja rekorda Premierlige koji drži Thierry Henry, s 20 asistencija u sezoni 2002-03.

Kopirati
Drag cursor here to close