Promašaj, sine!

Ćiro: Kovačić je promašaj!

- Veliko razočaranje. Dečko koji je imao sve predispozicije da bude novi Boban ili Asanović postao je promašaj kojemu ovdje više nije mjesto.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 14:06 Bljesak.info / 24sata.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Trener svih trenera" Ćiro Blažević (85) nikad nema dlake na jeziku, a nije je imao ni nakon novog visokog poraza Hrvatske u Ligi nacija u subotu, na gostovanju kod Portugala (4-1).

Bivši izbornik "vatrenih" bez zadrške je govorio o razlozima poraza pa imenom i prezimenom prozvao čovjeka za kojega misli da je glavni krivac rezultata u Portu.

"Gledao sam utakmicu, ali bolje da nisam. Ovako nešto moglo se očekivati. Većina naših igrača nije u natjecateljskoj formi i to se vidjelo, a nedostajala su nam i dva ključna igrača", rekao je Ćiro za Sport Klub pa oštro poručio:

- Jedan čovjek posebno me razočarao, a očekivao sam da će biti naš ključni igrač. Kovačić je prošle sezone žario i palio po Engleskoj, bio je najbolji igrač Chelseaja i bilo mi je izrazito drago zbog toga, a u Portu je djelovao kao neprijateljski element u našim redovima!

Nije se brončani izbornik tu zaustavio s napadom. Zlatku Daliću, kaže, ne zamjera. Ali...

"Dalić je čovjek koji bi ga iglom ubadao u guzicu da je mogao! Jedino mu možda zamjeram što je slijep i ne vidi koliko je dečko loš, da više nije za reprezentaciju! Prije dva dana govorio sam jednom novinaru L'Equipea kako će Kovačić postati naš nositelj i da se u Engleskoj probudio, a onda je odigrao onako", rekao je Ćiro i dodao:

- Veliko razočaranje. Dečko koji je imao sve predispozicije da bude novi Boban ili Asanović postao je promašaj kojemu ovdje više nije mjesto.

Kovačić nije odigrao dobru utakmicu i on to sam vjerojatno zna, ali govoriti da mu nema mjesta u reprezentaciji u najmanju je ruku nekorektno. Ali Ćiro zna što govori, tako je svojedobno motivirao igrače.

Recimo, pola godine prije Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. objavio je širi popis od 40 imena bez Igora Štimca koji je "poludio" i u šest mjeseci postao najbolji igrač i kapetan Derby Countyja pa natjerao Blaževića da ga povede na Mundijal. Možda će ove njegove riječi motivirati i Kovu...

A kako s Francuzima, koje Ćiro jako dobro poznaje?

- Oni uvijek predstavljaju poseban motiv, ali ne bih se ni u Parizu nadao bajnom rezultatu. Ne nakon ovoga. Nadam se da će Dalić smoći snage i smisliti nešto bolje - kaže "trener svih trenera" i zaključuje:

- On je jedini čovjek koji trenutačno ima moju punu podršku!

Kopirati
Drag cursor here to close