we are the champions

Cijeli Rotterdam slavio Feyenoordov naslov prvaka

Sport / Nogomet | 15. 05. 2017. u 16:57 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 140.000 navijača Feyenoorda okupilo se u ponedjeljak u središtu Rotterdama na proslavi naslova nizozemskog nogometnog prvaka kojeg je Feyenoord osvojio nakon 18 godina čekanja.

Proslava je počela još jučer nakon što je Feyenoord u zadnjem kolu pobijedio Heracles 3:1. Slavilo se na stadionu De Kuip, ali i u središtu grada gdje je postavljena velika navijačka zona. Proslava je trajala dugo u noć, a nakon kratkog odmora nastavljena je i u ponedjeljak.

Prvaci su autobusom napravili pobjedničku paradu zakrčenim ulicama i trgovima Rotterdama, a glavna fešta je organizirana na glavnom trgu Hofplein i u središnjoj ulici Coolsingel.

"Na ovaj trenutak ste čekali 18 godina. Čekali ste i niste se predavali, zbog toga ste najbolji navijači na svijetu," kazao je kapetan Dirk Kuyt (36) koji je potom s navijačima zapjevao ' ‘You’ll never walk alone’.

Upravo je Kuyt bio junak pobjede protiv Herclesa postigavši sva tri gola domaćeg sastava.

"Nisam mogao poželjeti ljepši kraj sezone," dodao je bivši nizozemski reprezentativac.

Feyenoord je osvojio ukupno 15 naslova nizozemskog prvaka, ali je titulu čekao od 1999. godine.

"Ponosan sam na sve igrače, nije bilo lako. No uspjeli smo premda mnogi nisu vjerovali da ćemo izdržati", kazao je trener Giovanni van Bronckhorst.

Policija je zbog straha od mogućih nereda, ali i terorističkih napada poduzela velike mjere osiguranja. Anagažirano je više od 1 000 plavaca, zabranjeni su ruksaci, maske za lica, te alkohol na ulicama.

Feneynoord će iduće sezone igrati u Ligi prvaka što će klubu donijeti najmanje 20 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close