Toni Schumacher

Ciao, Gigi! Prvenstvo svijeta bez tebe nije pravo prvenstvo!

"Nogometnu dušu to boli. Jedno svjetsko prvenstvo bez Gigija Buffona - zapravo nije pravo svjetsko prvenstvo", napisao je legendarni njemački vratar.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2017. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Nakon što se veliki Gianluigi Buffon u suzama oprostio od nacionalne vrste Italije, jedna druga golmanska legenda uputila mu je uistinu dirljive riječi podrške i poštovanja.

Naime, slavni njemački vratar Toni Schumacher za njemački Bild u kratkoj kolumni ističe kako se od reprezentativnog nogometa oprašta jedna grandiozna osobnost kojoj se i sam Schumacher neizmjerno divi.

"Nogometnu dušu to boli. Jedno svjetsko prvenstvo bez Gigija Buffona - zapravo nije pravo svjetsko prvenstvo", napisao je.

Podsjeća kako je 39-godišnji talijanski vratar ostao vjeran svome Juventusu i u najtežim trenucima, kad je zbog kriminalnih radnji klupskih dužnosnika 2006. godine klub izbačen u niži rang natjecanja.

"Jedan kavalir nikad ne napušta svoju damu", kazao je tada Buffon i ostao u redovima Stare dame sve do povratka u Serie A, nakon čega je sa svojim klubom ponovno započeo pisati nezaboravne stranice povijesti.

''Takve riječi su u današnjem nogometu rijetke za čuti'', napominje Schumacher.

On podsjeća koliko je Buffon veliki sportaš i sjajan čovjek. Na utakmici play offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dakle u utakmici biti ili ne biti, Buffon je reagirao na vrhunski način kad su navijači zviždali švedskoj himni. Demonstrativno je zapljeskao svojim protivnicima, dajući im do znanja da su oni njegovi kolege i sportaši koji imaju iste želje i ciljeve kao on sam, podsjeća Schumacher na veliku gestu Gigija Buffona na San Siru.

"Vjerovao sam da će izboriti svoj šesti nastup na svjetskim prvenstvima i tako postaviti zasluženi rekord u svojoj velikoj karijeri. Gigi je kompletan vratar i u svojoj sadašnjoj životnoj dobi. Ja sam s 42 godine zadnji put stajao na vratima u Bundesligi, ali on sa svojih zamalo 40, još uvijek brani na nevjerojatnoj razini", kaže Toni Schumacher.

Kaže kako Buffonu želi da ispuni svoj zadnji sportski san, odnosno da Juventus osvoji Ligu prvaka ("Osim ako je protivnik u finalu FC Bayern").

Inače, Harald Anton „Toni“ Schumacher je dvostruki vice prvak svijeta s reprezentacijom Njemačke (1982. i 1986.) i jedan od najlegendarnijih njemačkih vratara svih vremena. Za Elf je branio 76 puta. S reprezentacijom je 1980. postao prvak Europe. Njemačko prvenstvo osvajao je s Kölnom (1978.) i Borussijom Dortmund (1996.), a turskim Fenerbahçeom iz Istambula prvak te zemlje bio je 1989. godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close