Predviđanja

Christian Vieri: Italija će osvojiti EURO 2020

"Ne želim propustiti nijednu utakmicu. Već sam rekao Robertu da mi donese dvije-tri karte za svaku utakmicu, ne prihvatam izgovor."
Sport / Nogomet | 16. 02. 2020. u 14:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada sjajni nogometaš Christian Vieri je izjavio da osjeća da će Italija osvojiti EURO 2020 te da vjeruje da samo Francuska ima superiorniju reprezentaciju u odnosu na "azzurre", prenosi Anadolu Agency (AA).

Izabranici Roberta Mancinija plasirali su se na EURO sa svih deset pobjeda u kvalifikacijama. Na Europskom prvenstvu igrat će u grupi s Turskom, Švajcarskom i Velsom, a sve utakmice igraće na rimskom Olimpicu.

"Već sam pisao Manciniju i rekao mu da samo Francuska ima superiorniji sastav u odnosu na Italiju. Ne znam zašto, samo osjećam da ćemo osvojiti prvenstvo. U roku od 18 mjeseci, Mancini je potpuno okrenuo talijansku reprezentaciju iznutra, kao što to nitko prije nije učinio. Mladi smo, kvalitetni i hrabri. Navijači su se vratili na tribine i ozbiljno vole nacionalni tim'', rekao je Vieri za italijanske medije.

Mancini u reprezentaciji Italije za jednog od suradnika ima Gianlucu Viallija, bivšeg saigrača iz Sampdorije.

"Oni su bili moji idoli. Imati ljude poput Viallija, ili u moje vrijeme Gigija Rivu je od fundamentalnog značaja, jer igrači osjećaju da imaju nekog drugog osim trenera na koga se mogu osloniti. Jedna riječ od njih je dovoljna i odmah se opet osjećate mirno", istaknuo je 46-godišnji Vieri i dodao:

"Ne želim propustiti nijednu utakmicu. Već sam rekao Robertu da mi donese dvije-tri karte za svaku utakmicu, ne prihvatam izgovor."

Vieri je imao sjajnu karijeru napadača. Počeo je u Torinu, a onda je igrao za Pisu, Ravennu, Veneziju, Atalantu, Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, Milan, Monaco, Sampdoriju i Fiorentinu. Za reprezentacijom Italije odigrao je 49 utakmica i postigao 23 gola.

Kopirati
Drag cursor here to close