Nesuđeni Vatreni

Christian Mate Pulišić, momak koji je zagorčao život Realu

Pulišićevo pravo ime je Christian Mate Pulišić, a to srednje ime dobio je po svom djedu Mati koji je rođen na otoku Olib u zadarskom arhipelagu.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2021. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Squawka Football / Christian Pulisic

Prije nego li se veliki pljusak spustio nad Realov pomoćni stadion Alfredo Di Stefano, Christian Pulisic je postigao jedan od najvažnijih pogodaka u svojoj karijeri. Vrlo je moguće da njegovo malo umjetničko djelo u šesnaestercu Reala bude prevaga za prolazak Chelseaja u finale Lige prvaka.

U početnoj fazi utakmice na Alfredo di Stefanu dominirao je londonski klub, a Pulisic je najviše prijetio. Da je Timo Werner bio malo raspoloženiji, njih su dvojica mogli sve riješiti već i prvoj susretu s Kraljevskim klubom.

Ostat će u statistikama ubilježeno da je u 14. minuti Pulisic prihvatio jednu dugu loptu, potom se poigrao s obranom Real Madrida, zaljuljao i vratara Thibauta Courtoisa i poentirao za vodstvo londonskog sastava.

Zanimljivo, Pulišićevo pravo ime je Christian Mate Pulišić, a to srednje ime dobio je po svom djedu Mati koji je rođen na otoku Olib u zadarskom arhipelagu.

Christian se rodio 18. rujna 1998. u mjestu Hershey u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji.

Uzeo je hrvatsko državljanstvo u dobi od 17 godina, kad je njegov talent zapazila Borussia Dortmund.

Tada mu je dobro došla činjenica da je Hrvatska bila u Europskoj uniji pa nije morao tražiti posebnu dozvolu za rad, koja je u Njemačkoj nužna za sve državljane izvan EU.

Izabrao je u konačnici nastupati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država za koju je već odigrao 36 utakmica i postigao 15 zgoditaka.

U Borussiji Dortmund se zadržao četiri godine prije nego li je u siječnju 2019. Chelsea iskrcao odštetu od 58 milijuna eura i potpisao s njim višegodišnji ugovor.

Nije Pulisic odmah uhvatio priključak u engleskoj Premierligi, imao je i probleme s ozljedama, a kod Franka Lamparda nije dobivao previše prilika.

Dolaskom Thomasa Tuchela kao da je Christian Pulisic konačno pronašao svoju pravu ulogu u ekipi Bluesa.

Dosad je za Chelsea odigrao 48 utakmica i postigao 13 pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close