Jorgandžije ne kunjaju

Cholo Simeone u Njemačkoj pronašao novog centarfora

Kako javljaju talijanski i španjolski mediji, izgleda da će nova devetka Atletica postati brazilski napadač Matheus Cunha, trenutačno član berlinske Herthe.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2021. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ozljeda Joaa Felixa, koji po vokaciji i nije čista špica, trener Atletica Diego Simeone ostao je na jednom zdravom napadaču – Luisu Suarezu.

S obzirom da su Suarezu 34 godine, zamor materijala i kod njega može izazvati povremene komplikacije, a onda bi Rojiblancosi bili ekipa bez udarne oštrice.

U nedostatku boljeg izbora, pokraj Urugvajca u vrhu napada najčešće starta Angel Corea, nominalno desno krilo, a čelnici Atletica znaju da to nije dugoročno rješenje već samo kratkoročna premosnica.

Iako je Atletico odlično startao u La Ligi, upisavši dvije pobjede u prva dva kola, Cholo Simeone svjestan je da njegovoj momčadi treba još jedno kvalitetno i provjereno ime u vrhu napada.

U tom se duhu špekuliralo s brojnim imenima, dugo se vjerovalo da će u konačnici put španjolske metropole preseliti srpski napadač Dušan Vlahović, ali kad je taj posao propao, Simeone se okrenuo drugoj opciji koju je odlučio pošto – poto odmah realizirati.

Naime, kako javljaju talijanski i španjolski mediji, izgleda da će nova devetka Atletica postati Matheus Cunha, trenutačno član berlinske Herthe.

Ovaj 22-godišnji Brazilac je prije godinu i pol dana Leipzig zamijenio Berlinom, a Hertha je za njega izdvojila 18 milijuna eura.

Talijanski mediji javljaju kako je Cunha s madridskim velikanom dogovorio petogodišnju suradnju. Osim toga, navodi se i iznos odštete, a on bi trebao biti 30 milijuna eura uz određene bonuse.

Cunha je u prvoj utakmici sezone upisao asistenciju u porazu od Koelna (3:1), dok u porazu od Wolfsburga (2:1) nije bio u sastavu. Njemački mediji pišu kako je izostao upravo zbog pregovora s Atleticom.

Brazilac bi na taj način, nakon Argentinca De Paula, trebao postati druga velika ovosezonska kupovina branitelja naslova prvaka La Lige.

Kopirati
Drag cursor here to close