Rsističko vrijeđanje

Chiellini: Sramim se i kao Talijan i kao Toskanac

Tamnoputi branič Napolija Kalidou Koulibaly izjavio je da je bio rasistički vrijeđan od strane navijača Viola, a na Twitteru je napisao kojim su ga uvredama 'častili' navijači Fiorentine.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Giorgio Chiellini

Branič Juventusa i kapetan talijanske nogometne reprezentacije oštro je osudio rasističko vrijeđanje kojemu su bili izloženi igrači Napolija u dvoboju s Fiorentinom.

Napoli je u nedjelju slavio 2:1 u gostima kod Fiorentine u dvoboju 7. kola Serie A. Tamnoputi branič Napolija Kalidou Koulibaly izjavio je da je bio rasistički vrijeđan od strane navijača Viola, a na Twitteru je napisao kojim su ga uvredama 'častili' navijači Fiorentine. Istaknuo je da takve stvari nemaju veze sa sportom te da takve osobe zauvijek treba maknuti sa stadiona, prenosi HRT.

Osim Koulibalyja, na meti su bili i njegovi suigrači Victor Osimhen i Andre-Frank Zambo Anguissa.

Italiju danas čeka polufinalni ogled u Ligi nacija protiv Španjolske, a kapetan Azzurra Giorgio Chiellini osvrnuo se i na događaje iz Firence oštro osudivši rasističo zlostavljanje.

''Sramim se, i kao Talijan i kao Toskanac, Italija za mene nije rasistička zemlja. Nešto se mora napraviti jer u suprotnom dajemo lošu sliku o sebi'', rekao je Chiellini.

Koulibaly je nakon utakmice na terenu davao intervju kada su ga zasuli uvredama. Talijanski mediji pišu kako je direktor Fiorentine Joe Barone otišao u svlačionicu Napolija kako bi se osobno ispričao.

Talijanski nogomet pogođen je rasizmom. Prošlog mjeseca tužitelji su pokrenuli istragu o navodima rasističkog skandiranja pristaša Lazija upućenim veznjacima AC Milana Tiemoueu Bakayoku i Francku Kessieju, a Juventus je uputio ispriku nakon što je njihova ženska ekipa na Twitteru objavila sliku s rasističkom gestom.

Kopirati
Drag cursor here to close