Premier League

Chelsea svladao Leicester, slijedi dramu u posljednjem kolu Premiershipa

Jako važan susret Premiershipa u borbi za plasman u Ligu prvaka odigrali su u utorak Chelsea i Leicester. Plavci su Lisicama odnijeli čitav plijen ispred nosa, svladavši ih 2:1.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju 37. kola Premier lige, odigranom u utorak, mogli smo svjedočiti reprizi nedavnog finala FA Cupa između Chelseaja i Leicester Cityja.

Umjesto Wembleyja poprište je bio nešto manje ugledni Stamford Bridge na koji su se konačno vratili navijači.

Ulog je bio nešto drukčiji: četvrtoplasirani Bluesi željeli su zadržati mjesto koje vodi u Ligu prvaka i akumulirana 64 boda podebljati pod prijetnjom Redsa koji su na 63.

Lisice su pak pobjedom mogle osigurati najelitnije europsko klupsko natjecanje za sljedeću sezonu.

Na kraju, slavili su domaći rezultatom 2:1.

Chelsea u prvome dijelu nije imao sreče, a napadaču Timi Werneru ponovno nisu cvjetale ruže. U prvih 45 minuta poništena su mu dva zgoditka, a sudac Mike Dean nije uslišio njegove molitve za penal kada je u 19. minuti pao poslije kontakta s Yourijem Tielemansom.

Ipak, Tuchelove trupe zasluženo su povele početkom drugog dijela. U 47. minuti Ben Chilwell je nabacio iz kuta, a lopta je nakon par odbijanja sjela na bedro Antonija Rüdigera i prešla preko crte.

Potom u 65. minuti na rubu kaznenog prostora Wernera je faulirao Wesley Fofana, ali činilo se kako je prekršaj počinjen unutar linije 16 metara. VAR je to i potvrdio, a Jorginho je bez problema realizirao najstrožu kaznu za povećanje domaće prednosti.

Zanimljivo, brazilski Talijan je tako postao najbolji Chelseajev strijelac u aktualnoj Premier ligi: postigao je ukupno sedam pogodaka, svaki s bijele točke.

Činilo se nakon toga kako je stvar riješena, ali Kelechi Ịheanachọ nije se složio.

U 76. minuti Ndidi je ukrao loptu povratniku Mateu Kovačiću i proslijedio nečuvanom sunarodnjaku u suparnički šesnaesterac, a on je smireno zabio za smanjenje zaostatka.

Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 32. minute ušavši u igru umjesto Ngola Kantea koji se ozlijedio što je zabrinulo sve u klubu uoči finala Lige prvaka. Kovačiću je ovo bio prvi nastup nakon 10. travnja, od kada je izbivao zbog ozljede.

U 90. minuti izvrsnu je priliku promašio Ayoze Pérez kada je u krasnoj poziciji opalio s ruba kaznenog prostora, ali njegov šut prohujao je preko gola. U sudačkoj nadoknadi izbila je opća tučnjava koju su inicirali Ricardo Pereira i Rüdiger.

Završilo je pobjedom Bluesa koji sada preskaču današnje suparnike za jedan bod, a Lisice bi se mogle pronaći u golemim problemima: Liverpool koji trenutno ima tri boda manje u 37. kolu igra protiv Burnleyja, a u posljednjem dočekuje Crystal Palace i vrlo bi lako mogao preteći ekipu Brendana Rodgersa.

Lisicama, pak, preostaje nimalo lak ogled s Tottenhamom u zadnjem kolu, a Chelsea ide na noge Aston Villi.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close