UEFA Liga prvaka

Chelsea pogotkom Girouda srušio Atletico u Bukureštu

Chelsea je pobijedio Atletico 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a koja je odigrana u Bukureštu. Giroud je zabio škaricama, pregledavao se VAR i gol je regularan.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogled između Atletica iz Madrida i Chelseaja u osmini finala Lige prvaka, odigran u Bukureštu, završio minimalnom 1:0 pobjedom nominalnih gostiju.

Thomas Tuchel je u susret krenuo nešto ofenzivnije, s tri napadača - Werner, Giroud i Hudson-Oboi, premda to osim dominacije po pitanju poluprilika u prvom dijelu susreta nije polučivalo značajan rezultat.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, a najopasniji je bio jedan udarac Tima Wernera iskosa, na što je Atleticov vratar Jan Oblak bio spreman.

Utakmica je išla u smjeru remija bez pogodaka, a onda se dogodio trenutak magije Oliviera Girouda u 71. minuti.

Francuz se sjajno snašao u šesnaestercu Atletica i spektakularno škaricama pogodio za 0:1, što će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

Njemački sudac Felix Brych prvo je pogodak poništio, ali je potom na sugestije iz VAR sobe ipak priznao izvanserijski potez francuskog reprezentativca.

Koliko je Simeoneov Atletico bio pasivan i nekako odsutan u ovom susretu, svjedoči podatak da nisu uputili udarac prema Mendyjevim vratima, a tako se ne može pobijediti.

Igrači Chelseja su loptu u svom posjedu imali 62%, a od 11 njihovih udaraca, pet je iziskivalo Oblakovu reakciju.

Mateo Kovačić sudjelovao je u pobjedi svoje momčadi do 72. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Ziyech.

Kopirati
Drag cursor here to close