Tuchelov efekt

Chelsea nezaustavljivo prema Ligi prvaka, ovaj put pao je Everton

Chelsea je i dalje neporažen otkad je Tuchel sjeo na klupu, a bilo je to krajem siječnja. Od tada je zaredao 11 utakmica u svim natjecanjima, uz osam pobjeda i tri remija.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2021. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predvođeni trenerom Thomasom Tuchelom, nogometaši Chelsea nastavili susvoj pobjednički niz.

U ponedjeljak je nastradao Everton, a bio je to svojevrsni derbi s obzirom na to da ih je uoči utakmice dijelio samo bod. Sada ih razdvajaju četiri, jer je momčad iz Londona slavila 2:0.

Chelsea je dominirao terenom i upravljao igrom, a povesli su u 32. minuti, kada je Godfrey pogodio svoju mrežu. No, ne možemo ga kriviti za to, jer je pogotku prethodila lijepa akcija Alonsa i Havertza. Španjolac je asistirao, Nijemac pucao, a lopta je na putu prema golu dirala Engleza i promijenila smjer.

Gosti su i u drugome dijelu bili nemoćni, uglavnom su se branili i držali sve do 65. minute, kada je Jorginho zabio iz najstrože kazne za 2:0. Za pogodak je ponovno bio najzaslužniji Havertz, koji je u duelu s Pickfordom izborio jedanaesterac.

Bilo je još nekoliko izglednih prilika za Plavce do kraja, ali se rezultat nije mijenjao.

Mateo Kovačića ponovno se našao u početnoj postavi i vrlo dobro igrao sve do 80. minute. Upravo je hrvatski reprezentativac dao sjajnu loptu Havertzu koji je izborio penal.

Chelsea je i dalje neporažen otkad je Tuchel sjeo na klupu, a bilo je to krajem siječnja. Od tada je zaredao 11 utakmica u svim natjecanjima, uz osam pobjeda i tri remija. Zahvaljujući tom nizu, četvrti je na ljestvici, sa samo tri boda manje od trećeplasiranog Leicestera i četiri od Manchester Uniteda.

Također treba naglasiti kako su Plavci u Tuchelovoj fazi primili samo dva pogotka te imaju drugu obranu lige iza vodećeg Cityja.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close