Europska liga

Chelsea, Napoli i Valencia prošli u četvrtfinale

Chelsea je u Kijev stigao sa prednošću od 3-0 iz prve utakmice i sve nade Dinama, ako ih je i bilo, srušio je već u 5. minuti pogotkom Oliviera Girouda.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2019. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Chelseaja, Napolija i Valencije plasirali su se u četvrtfinale Europske lige nakon što su u uzvratnim susretima osmine finala eliminirali Dinamo Kijev, Salzburg i Krasnodar.

Chelsea je u Kijev stigao sa prednošću od 3-0 iz prve utakmice i sve nade Dinama, ako ih je i bilo, srušio je već u 5. minuti pogotkom Oliviera Girouda. Francuski napadač još je dvaput zatresao mrežu (33, 59), a po jedan pogodak dodali su Marcos Alonso (45+1) i Callum Hudson-Odoi (78) za uvjerljivu 5-0 pobjedu londonskog kluba. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za londonski sastav, dok Josip Pivarić zbog ozljede nije nastupio za Dinamo Kijev, javlja Hina.


Napoli je, također, došao sa komotnom prednošću od 3-0 u Salzburg, a nakon ranog gola Arkadiusza Milika, u 14. minuti, domaćinima je jedino preostalo da se na dostojanstven način oproste od Europe i to su učinili pobjedom 3-1, a strijelci su bili Dabbur (25), Gulbrandsen (65) i Leitgeb (90+2).

Krasnodar je na domaćem terenu protiv favorizirane Valencije bilo na pragu senzacije, ali je pokleknuo pola minute prije isteka sudačke nadoknade. Deset minuta nakon što je ušao u igru Magomed Sulejmanov je u 85. minuti pogodio za 1-0, što je ruskom klubu bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale zahvaljujući golu u gostima. No, Valenciju, koja je u prvoj utakmici slavila 2-1, spasio je Gonçalo Guedes pogotkom u trećoj minuti nadoknade (90+3), javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close