Povuci - potegni

Chelsea mora do konca ovog mjeseca odlučiti želi li zadržati Kovačića

Ako Chelsea ne otkupi Kovačića do 30. lipnja, Mateo će se vratiti u Real koji će tražiti način da ga proda. Očekuju za njega 50 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Mateo Kovačić

Budućnost Matea Kovačića u Chelseaju u ovome je trenutku potpuno neizvjesna. Londonski klub trenutno je bez trenera, a u sljedećih tjedan dana moraju odlučiti hoće li otkupiti Kovačića od Reala, piše španjolski AS.

Hrvatskog veznjaka Chelsea može otkupiti neovisno o zabrani transfera kojom ih je UEFA kaznila, a tome je tako zato što Englezi u ugovoru koji su potpisali s Realom imaju pravo otkupa na koje ne utječu kasnije nametnute kazne.

Najveći problem Chelseaja je što još nije poznato ime novog trenera pa nije jasno hoće li trener koji dođe umjesto Sarrija htjeti Kovačića. Ako Chelsea ne otkupi Kovačića do 30. lipnja, Mateo će se vratiti u Real koji će tražiti način da ga proda.

Naime, nakon što je potrošio gotovo 300 milijuna eura na potpisivanje novih igrača, Real Madrid sada se koncentrira na odlaske. Mateo Kovačić je jedan od igrača koji odlaze i Real Madrid se nada da će ga prodati za 50 milijuna eura, a nekoliko klubova u Engleskoj i Italiji prati situaciju.

Kovačić je za Chelsea nastupio u 32 utakmice, od čega je 21 igrao kao prvotimac, dok je u trijumfalnom pohodu svog privremenog kluba u Europa ligi igrao čak 12 od mogućih 15 utakmica. Od početka je nastupio i u finalu protiv Arsenala, a mnogi smatraju kako je upravo Kova preokrenuo igru tima u drugom poluvremenu, nakon čega su Bluesi i osvojili Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close