Premiership

Chelsea lakoćom stigao do velike pobjede, United izgubio od zadnje momčadi lige

U nedjelju je odigrana još jedna utakmica, 'fenjeraš' Watford je pobijedio Manchester United sa 2-0 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2019. u 19:41 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog Chelsea je na gostovanju pobijedio Tottenham sa 2-0, a za prvi pogodak "Bluese" asistirao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Bio je to susret u kojem je u glavnoj ulozi bio VAR, a dvije možda i ključne odluke, otišle su na stranu gostiju - jedanaesterac i crveni karton. 

Junak utakmice bio je brazilski reprezentativac Wilian, koji je zabio oba gola za Chelsea, prvog u 12. minuti, a drugog u posljednjim trenucima prvog dijela. Zanimljivo, Willian je tek drugi put u 215 premierligaških nastupa zabio dva gola na jednoj utakmici.

Gosti su poveli u 12. minuti nakon kornera. Willian je izveo korner dodavši do Kovačića, koji mu je vratio loptu, a Brazilac je ušao u kazneni prostor i sjajno opalio u suprotni kut za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela vratar Tottenhama Paulo Gazzaniga je neopreznim startom oborio Marcosa Alonsa, a sudac Anthony Taylor je uz provjeru VAR-a dosudio kazneni udarac za "Bluese". Brazilac je sigurno zabio za 2-0.

Konačan udarac Spursi su dobili u 63. minuti kada je isključen Son. Korejski reprezentativac je nakon jednog duela sa zemlje udario nogom Rudigera, a sudac mu je nakon 'asistencije' VAR-a pokazao crveni karton.

Utakmica je u 68. minuti nakratko prekinuta jer je netko od domaćih navijača gađao vratara Chelsea Kepu, a gostujući branič Rudiger se žalio na rasističke uvrede s tribina. Kovačić je za Bluese, koji su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, igrao do 68. minute.

U nedjelju je odigrana još jedna utakmica, 'fenjeraš' Watford je pobijedio Manchester United sa 2-0 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone.

Watford je dočekao United s tek jednim osvojenim bodom u zadnjih pet kola, tek jednom pobjedom ove sezone, te samo jednom pobjedom u 12 premierligaških ogleda protiv "Crvenih vragova".

Domaćin je potpuno zasluženo stigao do važna tri boda, međutim sve je moglo bit drugačije da je Jesse Lingard u 35. minuti zabio ono što je morao.

Naime, napadač Uniteda je sam krenuo gotovo s centra prema Benu Fosteru, ali je očajno reagirao pokušavši ga lobati. Lingard je posljednji pogodak u prvenstvu zabio u prosincu 2018. godine, a nakon toga je na terenu proveo više od 25 sati bez postignutog pogotka.

Watford je poveo u 50. minuti golom Ismaila Sarra nakon nespretne reakcije Davida de Gee kojem je lopta 'iscurila' iz ruku. Svega četiri minute kasnije Aaron Wan-Bissaka je skrivio kazneni udarac kojeg je realizirao Troy Deeney za 2-0.

Do kraja utakmice očajni United je pokušao ugroziti suparnička vrata, ali nije uspio niti ublažiti poraz.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close