UEFA Liga prvaka

Chelsea i Bayern rutinski kompletirali četvrtfinale

Branitelj naslova Bayern Muenchen i Chelsea posljednji su četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Bavarci su u srijedu u uzvratu osmine finala na Allianz Areni svladali Lazio s 2:1, a Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Atletico s 2:0.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2021. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznenađujuću nemoć i konfuziju pokazali su igrači Chola Simeonea u uzvratu protiv Tuchelova Chelseaja.

Pobjedu londonskoj momčadi od 2:0 i deseto četvrtfinale Lige prvaka u klupskoj povijesti, a prvo od 2014., donijeli su Hakim Ziyech, pogotkom u 34. minuti na asistenciju Tima Wernera, te Emerson koji je zabio u četvrtoj minuti sučevog dodatka, tek što je ušao u igru.

Chelsea je slavio s ukupnih 3:0. Od 82. minute Atletico je igrao s desetoricom igrača, jer je isključen Stefan Savić zbog udarca laktom u prsa Ruedigera, piše Hina.

Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za Chelsea i imao važnu defenzivnu ulogu, ali je vukao i mnoge konce u gradnji igre londonskog kluba.

Bayern je uvjerljivu rimsku pobjedu (4:1) protiv Lazija potvrdio trijumfom i na Allianz Areni.

Vodeći pogodak za Bavarce postigao je Robert Lewandowski u 33. minuti iz kaznenog udarca. Na 2:0 povećao je Choupo-Moting u 73. minuti, samo dvije minute nakon što je zamijenio Lewandowskog.

Utješni pogodak za Talijane postigao je Parolo u 82. minuti.

Još prošli tjedan mjesto u četvrtfinalu osigurali su Borussia Dortmund, Porto, Liverpool i Paris Saint-Germain, a u utorak su im se pridružili Real Madrid i Manchester City.

Ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige prvaka bit će održan u petak, 19. ožujka, u Nyonu.

Kopirati
Drag cursor here to close