Liga prvaka

Chelsea i Barcelona ponovno zajedno, Bayern čeka Bešiktaš

Svima je i dalje u sjećanju 2009. godina kada je norveški sudac Tom Henning Ovrebo, baš u Londonu, izravno oštetio Chelsea i pomogao Barceloni da prođe u finale.
Sport / Nogomet | 20. 02. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama Chelsea - Barcelona i Bayern - Bešiktaš u utorak se nastavlja osmina finala Lige prvaka.

U središtu pažnje je susret na Stamford Bridgeu dobro poznatih rivala koji će međusobno igrati čak 11. put u posljednjih 13 godina.

Svima je i dalje u sjećanju 2009. godina kada je norveški sudac Tom Henning Ovrebo, baš u Londonu, izravno oštetio Chelsea i pomogao Barceloni da prođe u finale u kojem je kasnije slavila protiv Manchester Uniteda. Prva utakmica u Barceloni je završila bez golova, a uzvrat je okončao rezultatom 1-1. No, ta je utakmica ostala upamćena kao jedna od kontroverznijih u modernijoj nogometnoj povijesti. Norveški sudac je Chelsea oštetio za čak četiri jedanaesterca, a pod udarom javnosti, uskoro se povukao iz sudačkog svijeta, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Chelsea - Barcelona iz 2009. godine

Što se tiče nokaut faze, Barcelona je imala više uspjeha. Tri puta su slavili Katalonci, a dva puta 'Bluesi'. U posljednjem međusobnom srazu, 2012. slavili su Englezi u polufinalu, a zatim su u finalu osvojili svoj jedini europski naslov protiv Bayerna.

Ove sezone većina nogometnih analitičara u prednost gura Barcelonu koja je korak do osvajanja naslova španjolskog prvaka, dok je Chelsea daleko od borbe za obranu titule engleskog prvaka.

"U dobroj smo formi i puni samopouzdanja uoči važne utakmice s Barcelonom. Bit će to posebna utakmica za mene jer ću ponovno vidjeti suigrače s kojima sam godinama igrao," kazao je Pedro koji je u Chelsea stigao 2015. nakon sedam godina provedenih u Barci.

"Trebat će nam savršena utakmica. Protiv nas će igrati jedna od najboljih momčadi u povijesti i svi ćemo morati odigrati na najvišem nivou," smatra menadžer 'Bluesa' Antonio Conte.

Engleski mediji navode da Chelsea mora zaustaviti Lionela Messija ukoliko želi zaustaviti Barcelonu. Zanimljivo, upravo je Chelsea jedan od rijetkih klubova kojima Messi nije zabio pogodak. Argentinski majstor je u europskim kupovima igrao protiv 37 klubova i samo protiv sedam nije zabio pogodak (Atletico Madrid, Benfica, Chelsea, Inter, Liverpool, Rubin Kazan, Udinese), piše Hina.

"Messi je nepredvidiv. Teško ga je zaustaviti i kontrolirati. To ne može učiniti niti jedan igrač sam, to je posao čitave momčadi," dodao je Willy Caballero.

Messi je protiv Arsenala, Manchester Uniteda i Manchester Cityja zabio 17 golova u 16 utakmica, no protiv 'Bluesa' nije zatresao mrežu čak 655 minuta. Gori učinak ima samo protiv Milana. Protiv 'Rossonera' je odigrao 720 minuta bez postignutog gola.

"Ne razmišljam o protivniku, već o našoj igri. Jedino me zanima kako ćemo mi igrati, a igrat ćemo na pobjedu," najavio je Barcin strateg Ernesto Valverde. Hrvastki reprezentativac Ivan Rakitić trebao bi utakmicu započeti od prve minute.

U drugom susretu snage će odmjeriti Bayern i Bešiktaš koji je bio najugodnije iznenađenje prve runde natjecanja. Bešiktaš je postao prvi turski sastav koji se u osminu finala plasirao kao pobjednik skupine, a natjecanje po skupinama je završio bez poraza. To je uspjelo još jedinio Barceloni, Liverpoolu i Tottenhamu.

"Dolazimo u Munchen u najjačem sastavu. Znamo kakav nas ispit očekuje, no spremni smo," kazao je trener Senol Gunes, piše Hina.

Bayern je pobijedio Bešiktaš dva puta rezultatom 2-0 u natjecanju po skupinama 1997. godine i to su jedine dvije međusobne utakmice ova dva kluba. Otkako je Jupp Heynckes u listopadu prošle godine preuzeo Bayern, Bavarci su dobili svih 11 domaćih utakmica uz razliku pogodaka 33-8.

"Sposobni smo osvojiti Ligu prvaka ove godine. Ova momčad posjeduje kvalitetu, ali i iskustvo," kazao je James Rodriguez.

Kopirati
Drag cursor here to close