UEFA

Chelsea dolazi u Sarajevo

Glavna tajnica SFK 2000 Azra Numanović naglasila je kako organizacija utakmice protiv renomiranog kluba poput Chelsea zahtjeva poseban angažman
Sport / Nogomet | 28. 08. 2018. u 16:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvakinje BiH u nogometu, SFK 2000 Sarajevo igrat će protiv londonskog Chelsea u šesnaestini finala UEFA Lige prvaka za žene.

Glavna tajnica SFK 2000 Azra Numanović naglasila je kako organizacija utakmice protiv renomiranog kluba poput Chelsea zahtjeva poseban angažman, priopćeno je iz SFK Sarajevo.

''Iako imamo višegodišnje iskustvu u organizaciji utakmica UEFA Lige prvaka, šesnaestina finala ovog natjecanja je ipak na mnogo većoj razini, a ovog puta organizacija utakmice zahtijeva posebnu pažnju i angažman jer u goste dovodimo jedno od najvećih europskih nogometnih imena'', kazala je Numanović.

Dodala je da se nada da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati važnost i uspjeh prvakinja i pomoći organizaciju utakmice u Sarajevu, kao i putovanja u London.

''Ove utakmice su možda i najveći uspjeh za cjelokupni bosanskohercegovački klupski nogomet u posljednjih 20 godina. Za većinu naših igračica će sigurno biti najveće u njihovoj karijeri. Vrijeme je da publika na pravi način podrži one koji čine sve da postignu uspjeh i Bosnu i Hercegovinu na fantastičan način predstave u Europi. Na teren ćemo istrčati motivirano, hrabro i odlučno'', rekla je Numanović.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea će biti odigrana 12. rujna u 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Kopirati
Drag cursor here to close