Copa America

Četvrtfinale Cope: Brazil na penale jedva pobijedio Paragvaj

Firmino u četvrtoj seriji promašio cijeli gol, a uzvratio mu je Gonzalez izuzetno nepreciznim udarcem u trentuku kada je svom sastavu mogao donijeti prednost.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2019. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Brazil je uz puno sreće prošao u polufinale Cope

Prava se rovovska bitka vodila se u prvom četvrtfinalu Copa Americe. Brazil i Paragvaj otišli su skroz do jedanaesteraca, a tamo je domaćin ipak bio uspješniji sa 4:3.

Iako je Brazil u dosadašnjem tijeku Cope pokazao zavidnu učinkovitost, nakon 120 minuta na stadionu Gremija u Porto Alegreu nije bilo pogodaka, premda je Brazil bio potpuni favorit za pobjedu i apsolutno dominirao utakmicom uz nekoliko sjajnih prilika.

Reprezentacija koju predvodi izbornik Tite je od 58. minuta imala igrača više zbog izravnog crvenog kartona koji je dobio obrambeni igrač Fabian Balbuena. Sudac je u prvom trenutku pokazao na bijelu točku, ali je nakon konzultacija s VAR-om i pregledanog snimka promijenio mišljenje.

Međutim, ni brojčana prednost nije bila dovoljna Brazilcima da pronađu put do gola čvrstih Paragvajaca koji su se svim silama branili i obranili.

Kad je krenulo izvođenje jedanaesteraca, Alisson je obranio prvi udarac Gomeza, Willian je donio prednost Brazilu, a u sljedećih pet pokušaja uspješni su na obje strane bili su Almiron, Marquinhos, Valdez, Coutinho i Rojas.

Zatim je Firmino u četvrtoj seriji promašio cijeli gol, a uzvratio mu je Gonzalez izuzetno nepreciznim udarcem u trentuku kada je svom sastavu mogao donijeti prednost.

Odluka je bila na Jesusu, koji je bio precizan za veliko slavlje igrača i navijača u Porto Alegreu.

Brazil će se u polufilnalu sastati s boljim iz utakmice Venecuela - Argentina, koji je na prgoramu večeras u 21 sat.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Kolumbija - Čile i Urugvaj - Peru.

Kopirati
Drag cursor here to close