UEFA

Četvrta izmjena u produžecima utakmica Lige prvaka i Europske lige

Prema UEFA-inim pravilima, momčadi koje se natječu u Ligi prvaka i Europskoj ligi smiju imati tri izmjene u regularnom dijelu utakmice, ali, ako dođe do produžetaka, smiju uvesti još jednu, četvrtu, izmjenu.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2018. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA se odlučila za jednu novost u Ligi prvaka i Europskoj ligi od iduće sezone pa će tako klubovima biti moguće uvesti četvrtu izmjenu u produžecima utakmica tih elitnih klupskih natjecanja, objavila je u četvrtak europska krovna nogometna organizacija.

FIFA je početkom ove godine odobrila uvođenje četvrte izmjene u produžecima na svojim natjecanjima i to se pravilo pokazalo dosta uspješnim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prema UEFA-inim pravilima, momčadi koje se natječu u Ligi prvaka i Europskoj ligi smiju imati tri izmjene u regularnom dijelu utakmice, ali, ako dođe do produžetaka, smiju uvesti još jednu, četvrtu, izmjenu, javlja Hina.

Momčadi koje u prvih 90 minuta utakmice naprave svega dvije izmjene imat će pravo na ukupno četiri do kraja produžetaka.

UEFA je također objavila da klubovi koji se natječu u Ligi prvaka i Europskoj ligi smiju na popis staviti maksimalno sedam zamjena, osim za finale kada će smjeti imati 12 zamjena.

Kopirati
Drag cursor here to close