Mlada nogometna nada

Četrnaestogodišnja Kiseljačanka pravi je pravcati vunderkind

''Upoznala sam i nogometašice Širokoga. Ne krijem, želim igrati samo za taj klub, posebice od kada je ušao u Premijer ligu'', kaže Gloria, osnovnoškolka, koja je nedavno s vrlodobrim uspjehom završila 8. razred.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Večernji list / Četrnaestogodišnja Kiseljačanka pravi je pravcati vunderkind

U Kiseljaku se ponose mladom Gloriom Slišković, U15 reprezentativkom BiH, koja je nogometnu loptu zavoljela rano, kao sedmogodišnjakinja.

''U Kiseljaku nema ženskoga kluba, pa je Gloria, koja je pokazivala veliku želju i “glad” za nogometom, počela trenirati s muškim vršnjacima. Prvi trener bio joj je Rade Tomić, koji je prepoznao njezin dar. Nastavila u NK Bubamara kod trenera Slobodana Novakovića, čovjeka koji je došao u Kiseljak iz Srbije i s puno uspjeha igrao za NK Kiseljak. Gloriu su uočili i ljudi iz najbolje ženske ekipe u BiH, SFK Sarajevo 2000, s trenericom Semirom Hurem, koja je i izbornica ženske reprezentacije BiH'', priča za Večernji list Zoran Slišković, ponosni otac mlade Glorie (4. svibnja 2005.).

''Nogomet volim od kada znam za sebe. Hvala tati koji mi u svemu, pa i u želji da se bavim meni najdražim sportom, daje podršku. Navijam za Široki Brijeg. S tatom često putujem na sve važnije utakmice na Pecari. Doći ćemo gledati i skori susret Europske lige protiv Kairata. Puno me, dok je aktivno igrao, oduševljavao Wagner. Drago mi je i što je Stipe Marković moj susjed iz Kiseljaka. On je jedan od najboljih igrača Širokog i Premijer lige BiH. Nedavno je ugovor sa Širokim potpisao i drugi susjed, Kristijan Medić, koji je prošao Školu nogometa na Pecari. Upoznala sam i nogometašice Širokoga. Ne krijem, želim igrati samo za taj klub, posebice od kada je ušao u Premijer ligu'', kaže Gloria, osnovnoškolka, koja je nedavno s vrlodobrim uspjehom završila 8. razred.

''Iskoristila sam mogućnost potpisati “privremeni” ugovor sa Širokim i odigrati završni turnir za kadetske prvakinje FBiH na Koševu. Postale smo prvakinje nakon što smo svladale Brotnjo 7:0, Inter Posušje 2:1, Slobodu Tuzla 4:0 te u finalu Mladost NP 2:0. Moja najbolja prijateljica Maja Jelčić iz Čapljine zabila je oba gola u finalu. Želimo obje igrati za Široki! Po godinama je blizu i Ana Buhač'', kaže Gloria, u čemu se slaže i otac Zoran, koji je opet zahvalio trenerima s kojima je Gloria stjecala nogometno znanje.

''Uz Tomića, Novakovića, ljude iz SFK Sarajevo i izbornicu Hurem, puno hvala i treneru Širokoga Ivanu Kvesiću te Iliji Luciću, izborniku U15 i U 17. Lucić čini sve da Gloria zaigra za U17. Premlada je, pa joj treba liječničko odobrenje'', kaže Zoran Slišković, hercegovačkih korijena iz Drežnice.

Kopirati
Drag cursor here to close