Najava Lige prvaka

Četiri kluba večeras bi mogli potvrditi drugi krug Lige prvaka

U 4. kolu Lige prvaka pojedini klubovi bi mogli osigurati i nokaut fazu među europskom nogometnom elitom. Večeras čak četiri: Barcelona, Juventus, Chelsea i Sevilla.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Champions League / Ronaldo, Dybala i društvo večeras dočekuju Ferencvaroš

Bayern, Liverpool i Barcelona već su osigurali minimalno proljeće u Europi, ali je jasno da se takvi giganti ne zadovoljavaju utjehom u B natjecanju.

U 4. kolu Lige prvaka pojedini klubovi bi mogli osigurati i nokaut fazu među europskom nogometnom elitom. Večeras čak četiri: Barcelona, Juventus, Chelsea i Sevilla.

Barca i Juve imaju puno lakši posao, a Stara dama praktički može računati zicer, jer joj u Torino stiže Ferencvaroš kojeg je u Budimpešti podučila nogometu za 4:1.

Međutim kako bi Juve bio sigurno u drugom krugu, potreban mu je mala pomoć od Barce koja ne bi smjela izgubiti u Kijevu.

Ukrajinski Dinamo, dokazao je okršaj na Camp Nou, nije lak zalogaj, Marc Andre ter Stegen je imao puno više posla, nego što je njegov šef Ronald Koeman vjerojatno želio.

Katalonci će večeras biti bez Lionela Messija i Frenkieja de Jonga, koji su dobili poštedu. Barci nakon minimalnog poraza u derbiju s Atleticom, nedostaju i ozlijeđeni Gerard Pique i Sergio Roberto... 

Sevilla i Chelsea, s dvojicom hrvatskih internacionalaca (Rakitić i Kovačić), po plasman dalje morali su putovati, Španjolci u Rusiju, a Plavci u Francusku.

Obje momčadi slavile su kod kuće u prošlom kolu, a sigurni da idu dalje bit će isključivo pobjede li večeras.

U skupini H Bašakšehir će pokušati ponoviti senzacionalan uspjeh iz 3. kola u kojem je svladao Manchester United 2:1. Ovaj put Turci po čudo putuju u Kazalište snova... Turski mediji ovu utakmicu nazivaju povijesnom, raste euforija u gradu na Bosporu, međutim treba vidjeti što o tome misle Solskjaer i društvo.

PSG u drugom okršaju u skupini mora pobijediti RB Leipzig, jer bi se u suprotnom mogli naći u vrlo teškoj situaciji pred dva zaključna kola razigravanja po skupinama. 

Trenutačno su na minus tri u odnosu na Bikove i Crvene vragove, izgubivši prve međusobne oglede. Svoje izglede za plasman morat će pokušati popraviti večeras bez Kimpembea, Gueyea, Bernata, Draxlera, Kehrera, Icardija, a mogući i bez Verrattija te Herrere.

Rimski Lazio će također biti bez nekoliko bitnih kotačića na svom terenu protiv ruskog prvaka Zenita, a Borussija ima otvoren put za nokaut fazu, međutim mora najprije odraditi rutinski posao doma protiv Club Bruggea.

S obzirom na formu Haalanda i ostatka dječjeg vrtića sa Signal Iduna Parka, ne bi trbalo biti većih problema za žuto-crne. 

Kopirati
Drag cursor here to close