Liga prvaka

Četiri kluba osigurala prolaz, još 12 može ovoga tjedna

Ukoliko 12 preostalih klubova ovoga tjedna uspije osigurati plasman u osminu finala, to znači da će kolo prije kraja biti poznati svi sudionici play-offa
Sport / Nogomet | 20. 11. 2017. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka PSG, Bayern, Manchester City i Tottenham su osigurali plasman u osminu finala, a ovoga tjedna to može učiniti još 12 klubova.

Ukoliko to uspije svima moglo bi se dogoditi da i prije zadnjeg kola budu poznati svi sudionici osmine finala.

Europsko proljeće u utorak i srijedu love Manchester United, Basel, Roma, Chelsea, Barcelona, Juventus, Sevilla, Liverpool, Šahtar, Bešiktaš, Porto i Real Madrid, piše Hina.

SKUPINA A

U skupini A u vodstvu je Manchester United (12 bodova) ispred Basela (6), moskovskog CSKA (6) i Benfice. "Crveni vragovi" će osigurati 'europsko proljeće' ukoliko u Baselu osvoje barem bod. United može dalje i s porazom ukoliko CSKA kod kuće ne pobijedi Benficu. U osminu finala može i Basel. Švicarce dalje vodi domaća pobjeda protiv ManU-a i poraz Rusa.

SKUPINA B

U skupini B PSG i Bayern su već osigurali prolaz. Upitno je tko će osvojiti 'jedinicu'. PSG ima tri boda više od Bavaraca i u prvom međusobnom susretu je slavio 3-0 što Francuze gura u veliku prednost. PSG vodi na ljestvici sa 12 bodova ispred Bayerna (9), Celtica (3) i Anderlechta (0). U petom kolu sastaju se Anderlecht - Bayern i PSG - Celtic.

SKUPINA C

U skupini C nakon četiri kola vodi Roma (8), ispred Chelsea (7), Atletico Madrida (3) i Karabaga (2). Romi za plasman u osminu finala treba barem bod u Madridu kod Atletica, dok Chelsea može dalje ukoliko na gostovanju pobijedi Karabag. 'Bluesi' mogu dalje i s bodom, ali u tom slučaju Atletico ne smije osvojiti tri boda.

SKUPINA D

U skupini D dva kola prije kraja natjecanja vodi Barcelona sa 10 bodova, Juventus ima sedam, Sporting četiri, a Olympiacos jedan bod. Barca gostuje u Torinu i s jednim bodom osigurat će prolaz, ali i prvo mjesto u skupini. Messi i društvo mogu dalje i s porazom, ali tada Sporting ne smije kod kuće pobijediti grčkog prvaka.

SKUPINA E

U ovoj skupini vodi Liverpool (8) ispred Seville (7), Spartaka (5) i Maribora (1). "Redsima" za prolaz treba pobjeda na gostovanju kod Seville ili bod ukoliko Maribor u Moskvi zaustavi Spartak. Sevilla može dalje ukoliko na svom travnjaku pobijedi Liverpool.

SKUPINA F

U skupini F Manchester City je osigurao prolaz, a korak do osmine finala je i Šahtar. Ukrajincima nastavak natjecanja u elitnom društvu osigurava remi u Napulju. Mogu dalje i u slučaju poraza, ali tada ne bi smjeli izgubiti s više od jednog pogotka razlike i morali bi postići pogodak. Manchester City vodi na ljestvici sa 12 bodova, Šahtar ima devet bodova, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova. U petom kolu sastaju se City - Feyenoord, te Napoli - Šahtar.

SKUPINA G

U skupini G prolaz u osminu finala može osigurati Bešiktaš i to ukoliko na svom travnjaku osvoji barem bod protiv Porta. U tom slučaju osigurat će i prvo mjesto. Dalje može i Porto i to ukoliko ostvari pobjedu u Istanbulu, a RB Leipzig ne pobijedi u Monacu. Turski sastav vodi na ljestvici sa 10 bodova, Porto je drugi sa šest bodova, RB Leipzig je treći sa četiri boda, a Monaco ima dva boda.

SKUPINA H

U skupini H prolaz u osminu finala je već osigurao Tottenham, a korak do potvrde prolaza je i europski prvak Real Madrid. 'Kraljevski klub' gostuje kod APOEL-a i pobjeda ga sigurno vodi dalje, a bod mu je dovoljan ukoliko Borussija u Dortmundu ne pobijedio Tottenham. Trenutačno na ljestvici vodi Tottenham sa 10 bodova, Real Madrid ima sedam bodova, dok Borussija i APOEL imaju po dva boda, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close